Formstarkt Främmestad siktar på ny seger mot BoIS

Främmestad har fått upp farten.
Och man tänker dra nytta av den hemma mot Trollhättans BoIS.
– Vår målsättning har alltid varit att hänga kvar i trean och det finns fortfarande goda chanser för det, säger tränaren Markus Hofling.

För två veckor sedan bröt Främmestad en sju matcher lång segerlös svit genom att vinna med 2-0 mot jumbon Ardala. Helgen efter kom nästa trepoängare via 5-0 borta mot Tidaholms GoIF.

Den segern var såpass säker att Markus Hofling redan mitt under matchen kom på sig själv med att börja tänka på mötet med BoIS.
– Det var klart ganska tidigt att vi skulle gå segrande ur den duellen så jag fick anpassa speltiden för vissa, exempelvis de som stod på två varningar, berättar han.

FIK:s 27-årige tränare fick uppleva en tung 2-3-förlust på Torsbovallen i våras – efter att de vitklädda haft en 2-0-ledning in till pausvilan – men kan ändå konstatera att man har fyra poäng mer än motståndarna. Dessutom ligger man på ”rätt” sida strecket till skillnad mot BoIS.
– BoIS behöver ju vinna den här matchen egentligen, för sedan har de två tuffa matcher mot Alingsås och Gerdsken kvar. Samtidigt behöver vi förmodligen också ta tre poäng för att hålla Mellerud på avstånd. Det känns som att det bäddar för en tuff och tajt match med få målchanser, där den som gör minst misstag vinner.

När det gäller just den biten ser Främmestad också bättre ut än på länge.
– När vi var inne i perioden med sju matcher utan seger så hade vi problem med skador och det var nästan svårt att ta ut en startelva som var hel. I kombination med lite oflyt och sänkt självförtroende så gjorde vi svaga insatser och hade svårt att ta poäng, säger Markus Hofling och fortsätter:
– Det är skönt att det vänt nu med två komfortabla segrar på två matcher. Vi har gjort bra prestationer och framförallt satt ett bra och tydligt försvarsspel igen, och fått utdelning på våra målchanser. Vi har skapat mycket tidigare, men nu har vi börjat sätta lägena också.

På lördagen arrangeras för övrigt även Främmestad-dagen, med aktiviteter från morgon till kväll. Och såväl herrarna som damerna – som möter Brämhult – räknar med ett storstilat hemmastöd på Bergevi.
– Där känner vi oss alltid starka, oavsett vad resultaten eller tabellen visar.

(Bild: FrämmestadsIK)