Förre FCT:aren klar för IFK: ”Aldrig varit i så här bra form”

Nu är IFK Trollhättans första nyförvärv i hamn.
Det handlar om 28-årige Abraham Zeito, som bland annat har ett förflutet i FCT.
– Om det blir speltid eller inte är upp till tränarna att avgöra, men formen är det inget fel på, säger han.

Zeito tillhörde FCT:s organisation under säsongerna 2008 och 2009. De senaste åren har det däremot inte blivit lika mycket fotboll, och själv menar vänsteryttern att den senaste ”riktiga” satsningen var i division 2 med Lidköpings FK för fem år sedan.

Det lär inte heller bli hundraprocentig närvaro i IFK. Abraham Zeito jobbar nämligen som försvarsadvokat på Sveriges största brottsmålsbyrå, Advokaterna Hurtig & Partners, och är ofta på resande fot. Han är också ansvarig för företagets kontor i Trollhättan.
– Att valet föll på IFK beror på att jag är släkt med familjen Daoud, och min kusin, Jilo Helou, har spelat i IFK. Kamratgården ligger också nära kontoret så det kändes bara rätt. Min vän Shant Kassabian spelar även där och jag stämde mest av läget om man kunde komma ner och göra någon träning för skojs skull efter jobbet, och så slutade det med att det blev en övergång, säger Zeito.

Samtidigt lär han bli en tillgång vid de tillfällen som han kommer att kunna dra på sig IFK-tröjan.
– Jag vet inte om jag kommer att kunna göra särskilt många träningar och vara tillgänglig för match, men jag hoppas det. Sedan om det blir speltid eller inte är upp till tränarna att avgöra, men formen är det inget fel på. Jag har aldrig varit i så här bra form, inte ens när jag var ”på topp”.

(Bild: Privat)