Förre tränaren tillbaka i Edet – redo att leverera nya mål

När höstsäsongen drar igång ser ett bekant ansikte ut att vara tillbaka för Edet.
Det handlar om den 40-årige anfallaren Mats Johansson.
– Det är väl tanken i alla fall, bekräftar han för TVG-fotboll.

Efter tre säsonger som spelande tränare tackade Johansson (till vänster på bilden) för sig i vintras. Sedan dess har han haft en paus från fotbollen, men alltjämt varit skriven för division 5-klubben.

På torsdagen var han dock tillbaka i Edet-dräkten, då i träningsmötet (9-1) med Åsaka. Och visst nätade han, precis som vanligt.
– De har ringt och frågat om det är så att det finns möjlighet under hösten att vara med, och då passade det ganska bra att testa den här veckan, säger Mats Johansson.

Lutar det åt en comeback eller är du fortfarande obestämd?
– Jobbet och framförallt familjen går ju först, men sedan har jag väl sagt att det finns en möjlighet att jag kan hjälpa till när de hamnat i det läge som de gjort. Kan jag bidra så ska jag försöka att göra det, men familjen är nummer ett.

Samtidigt framkommer det under samtalet att den målfarlige anfallaren sannolikt är med mot Trollhättans IF på söndag.
– Det är väl tanken i alla fall. Det har kommit lite snabbt på här men… söndag är ju en bra dag, säger Mats Johansson och skrattar.

Hur har kroppen känts i veckan?
– Det här brukar jag svara varje gång du frågar: kroppen är det minsta problemet. Det är inga konstigheter alls, även om jag varit ifrån fotbollen ett tag. Det blev ju någon balja mot Åsaka så något sitter väl i ändå…

Johansson är dessutom dubbelt aktuell. Den 7 september är han nämligen en av spelarna som ställer upp när Inland möter Västerlanda i en jubileumsmatch.

Men mer om det vid ett senare tillfälle.

Fotnot: Tidigare i sommar har det även framkommit att Alexander Mellqvist kan komma att spela för Edet i höst. Mer om det här!

(Bild: Edet FK)