Förre tränaren tillbaka – som spelare

Sommaren 2017 avgick han som klubbens spelande tränare.
Nu är David Nilsson-Banyai tillbaka i Upphärad.
– Jag är skyldig UIS en bra säsong, säger han.

Det var mitt under det årets sommaruppehåll som Nilsson-Banyai lämnade uppdraget. Då hade han bland annat hunnit göra 21 mål i Trollhättesexan på en och en halv säsong.

Sedan väntade en sejour i Ellenö, där 34-åringen ifjol bokfördes för en fullträff på åtta matcher.
– Det var ett gött gäng men mycket gnäll under matcherna och många enskilda spelare som ville göra sin grej. Det gick som det gick också. När flera av de gamla, ”goa” gubbarna var på väg tillbaka till Upphärad så ville jag också hänga på, säger David Nilsson-Banyai och syftar på namn som Joakim Andersson, Berat Musa och Marcus Hedebrand.

Sedan anfallaren gick senast har Upphärad närapå upphört att existera, men nu är man på fötterna igen. Fjolåret var samtidigt sportsligt tufft och resulterade i en jumboplats i serien.
– De säger att de gjort det ganska bra spelmässigt i många matcher och varit med hyfsat mot de flesta lagen, men saknat en målskytt. Förhoppningsvis kan man hjälpa till med den biten, säger Nilsson-Banyai och tillägger:
– Jag vill ju göra en jävligt bra säsong innan jag lägger skorna på hyllan. Jag blir 35 i år så det börjar närma sig. Sedan kände jag väl att jag är skyldig UIS en bra säsong.

(Bild: Bloggaren.se)