Forslund jagar ny nolla mot Torn: ”Vi har fortfarande chansen”

Upp och ner, hit och dit.
FC Trollhättan har blandat och gett i höst, men tänker avsluta snyggt.
– Inställningen är att göra det så bra som möjligt under de sista matcherna, säger målvakten Simon Forslund inför lördagsmötet med Torn.

0-0-3-0-1-3-0-0-3-0. Där har ni FCT:s poängskörd under de senaste tio omgångarna av söderettan, där man ändå placerar sig som femma när bara fyra matcher återstår.

Därifrån är det sju poäng upp till Landskrona, som just nu har den andraplats som genererar kval till superettan.
– Vi har inte den stabiliteten i vår prestation som vi hade under större delen av vårsäsongen, så är det ju. Vi har inte kommit upp i nivå i tillräckligt många matcher, samtidigt som flytet har gått emot oss lite i höst, säger Forslund, å andra sidan medveten om att man ”inte varit värda så många fler poäng egentligen, sett över säsongen”.

Ni har släppt in dubbelt så många mål som Landskrona i år. Har defensiven varit lite av ett problemområde?
– Vi märker ju att vi direkt blivit straffade när vi har gjort misstag, både individuellt och som lag. Det har vi gjort för mycket av för att vara med och utmana. Nu har vi ju fortfarande chansen, men då vill det till att vi sätter defensiven.

Vi har haft svårt att skapa målchanser, och har du det så kan jag väl tänka mig att det sedermera påverkar defensiven också.

Simon Forslund

Simon Forslund konstaterar vidare att FCT, rent statistiskt, inte släppt till överdrivet många målchanser överlag. Och han påpekar att försvarsspelet även har en tät relation med det offensiva.
– Vi har haft svårt att skapa målchanser, och har du det så kan jag väl tänka mig att det sedermera påverkar defensiven också. Det är en helhetsfråga.

I veckan har FCT fokuserat på just anfallsspelet, men även pratat om de mentala aspekterna under avslutningen av serien.
– Det är viktigt att inte bara låta de här fyra matcherna slätas över och känna att de kan få sluta hur som helst. Vi har en liten chans på kvalplatsen, men den är inte stor och då är risken att det blir lojt och att man tappar fokus. Tränartrojkan är väldigt noggrann med att lägga fokus på att hålla inställningen uppe och göra det så bra som möjligt under de sista matcherna, säger den värmländske 28-åringen.

Vad talar för att FCT avslutar starkt?
– Vi har ju haft en del höga toppar i våra prestationer och jobbat målmedvetet under en längre tid med specifika saker i vårt anfallsspel framförallt. Där har det lossnat mer och mer på träningarna, så det är en bit som börjat falla på plats. Sedan tycker jag att vi är en stabil, homogen grupp som vill avsluta det här på ett bra sätt.

Själv har Forslund fått släppa en hel del bollar förbi sig i höst, men det har inte satt sig i huvudet på honom.
– Jag tycker att jag har kunnat bibehålla de stabila prestationerna över tid, och även om jag släppt in dubbelt så många mål som jag gjorde under vårsäsongen så upplever jag inte för den sakens skull att känslan är dubbelt så dålig. Mål görs på olika sätt och har med olika saker att göra. Jag tycker att jag har kunnat särskilja det på ett bra sätt.

(Bild: Tommi Nyman)