Första nyförvärvet klart för LNIK – och ”ett tiotal” på ingång

Lödöse Nygårds tränare Nichlas Stranne hälsade första nyförvärvet, Eskil Hansson, välkommen till klubben.
Men själv vet han inte om han blir kvar.
– Det är inte riktigt bestämt än, säger 46-åringen.

Det blev en tredjeplats i Trollhättesexan för LNIK under den gångna säsongen, och i slutändan var man tre poäng från andraplacerade Wargön, som sedermera fick kvala uppåt.

Men bakom kulisserna var inte allt bara frid och fröjd.
– Vi var inte tillräckligt många spelare i år. Sju personer hade över 70 procents träningsnärvaro och 13 över 50 procent. Det är för dåliga siffror, säger tränaren Nichlas Stranne (till höger på bilden) och tillägger:
– Jag behöver ha fler spelare på träningarna, och att man verkligen vill något när man är där. Sexan är ju inte där vi vill vara egentligen.

Kommer du fortsätta som tränare?
– Det är inte riktigt bestämt än, vi ska ha ett möte nästa vecka. Jag vill ha mer engagemang från spelarna för att säga ja, och jag vill veta att fler spelare kommer. Men det är ändå en hel del positivt på gång, så det verkar som att det kan gå vägen.

Häromdagen presenterade Lödöse Nygård bland annat sitt första nyförvärv: 16-årige Eskil Hansson (till vänster), som närmast kommer från Skoftebyns U16-lag.
– Jag hade honom som pojklagstränare och det är en rätt så allsidig spelare. Han började väldigt bra som forward, men har sedan gått några steg nedåt i planen och spelat mittback i Skoftebyn. Men det är inte nödvändigtvis där han måste hamna i LNIK, säger Stranne.

Är fler spelare på ingång?
– Ja, vi har ett tiotal namn som är intresserade. De är inte klara, men vi har fått muntliga ja från några spelare i alla fall.

(Bild: Lödöse Nygård IK)