Försvarare byter fyran mot sexan – klar för Wargön

Försvararen Oscar Kristensson inledde säsongen hos Trollhättans FK i fyran, men avslutar den i sexan med Wargöns IK.
– Han har erfarenheter som blir värdefulla för oss, säger WIK-tränaren Roland Olin.

Kristenssons nummer finns faktiskt i Olins telefonbok sedan tidigare. Faktum är att han försökt värva till sig 22-åringen under två säsonger i rad, men misslyckats vid båda tillfällena.

Först nyligen bar istället ”övertalningskampanjen” frukt.
– Han har praktiserat hos mig i IFK Vänersborg och jag tränade ju Wargöns 97:or när han spelade i Vänersborgs IF så jag har bra koll på honom sedan tidigare. Sedan har han ju av olika anledningar hamnat i andra klubbar, konstaterar Roland Olin.

Oscar Kristensson hann spela fem matcher med TFK i år innan han tappade motivationen och pausade fotbollskarriären.
– Han har varit med oss sedan förra tisdagen och ligger lite efter träningsmässigt eftersom han inte kört sedan i maj, men det går rätt så fort framåt för honom. Det kommer bli mer konkurrens i backlinjen nu, säger Olin som också får se nyförvärvet debutera i matchspel på fredag när man möter Färgelanda på vänskapsbasis.

Kristensson har för övrigt ett förflutet i FC Trollhättans juniorlag samt hos Trollhättans BoIS, men har dessutom hunnit med att spela collegefotboll i USA.
– För att vara så ung har han ändå spelat väldigt mycket seniorfotboll. Han har erfarenheter som blir värdefulla för oss.

I övrigt kan vi notera att Wargön tappar Markus Jansson och Niclas Jacobsson inför hösten.

Truppen är å andra sidan både bred och stark, och ambitionen är fortfarande att klättra från den nuvarande tredjeplatsen i Trollhättesexan.
– Vi är ju med i varje fall, det såg mörkt ut i maj månad när vi fick stryk två matcher i rad. Vi får väl försöka vinna de matcher vi kan under hösten och se hur långt det räcker. Vi har åtminstone kapacitet att göra det, säger Olin.

(Bilder: Wargöns IK)