Försvarare lämnar Skoftebyn – men stannar i stan

På sommaren brukar det börja röra på sig, här och var.
Och det gör det redan i Trollhättan, där försvararen Aimen Ahmed bestämt sig för att byta division och gå till TFK.
– Det ligger på en bra nivå, säger han.

18-årige Ahmed, som fyller 19 senare i år, har startat en gång i DM och gjort ett inhopp i den mellersta trean för Skoftebyn. Annars har han varit förpassad till bänken, men också missat delar av säsongen på grund av skadeproblem.

Det handlar främst om en hälsena samt ljumskarna, men enligt honom är det ”på bättringsvägen”.
– Att jag byter klubb beror ju på att jag vill försöka få speltid. Jag har haft mycket skador under våren och därför har inte träningsmängden passat i Skoftebyn, konstaterar Aimen Ahmed, som samtidigt säger sig ha utvecklats under Andreas Wingårds ledarskap:
– Ja, det har varit bra träningar, en bra tränare och bra grupp. Jag har lärt mig mycket både fotbollsmässigt och mentalt.

Varför blev det just TFK?
– Jag tycker att det ligger på en bra nivå rent divisionsmässigt. Jag var med och tränade där i vintras och tyckte att det var bra, samtidigt som jag känner flera i TFK.

Målsättningen är också tydlig för mittbacken:
– Jag vill göra det så bra som möjligt, hjälpa laget och få så mycket speltid som jag bara kan för att fortsätta utvecklas, säger Ahmed.

Wingård hoppas också att han återvänder till Nysätra i framtiden.
– Aimen är en ödmjuk, hårt arbetande kille som jag gärna fortsatt jobba med framöver. Samtidigt har jag förståelse för att han behöver något av en nystart, säger han till Skoftebyns webbplats.

(Bild: Skoftebyns IF)