Fortsatta förhandlingar om Öhrling: ”Får se var det slutar…”

Blir det någon Viktor Öhrling i Vänersborgs FK?
Sannolikheten för det verkar vara 50-50.
– Vi får se var det slutar, det är är svårt att säga i dagsläget, konstaterar Nisse Olsson i Melleruds IF.

Den 24-årige mittfältaren befinner sig fortfarande på Bali i några dagar till, men medan han varit borta så har förhandlingar pågått mellan VFK och MIF. Faktum är att frågan bollades så sent som på måndagskvällen i den dalsländska klubbens fotbollssektion.

Det handlar naturligtvis, till syvende och sist, om pengar.
– Vi tycker att vi har skäl till att få någon form av ersättning när en klubb tar en spelare som är kontrakterad. Och det är vi nog överens om mellan föreningarna, menar Nisse Olsson, vilket med andra ord antyder att det är själva nivån som det tvistas kring.

Upplever du att ni har konstruktiva förhandlingar?
– Ja, det får jag väl ändå säga. De ser ju på sitt sätt och vi på vårt, så vi får se var det slutar. Det är svårt att säga i dagsläget.

En komplicerande detalj har varit det faktum att Viktor Öhrlings förra klubb, Håfreström, uppges ha en klausul som berättigar dem en ersättning om spelaren säljs. Enligt uppgifter till TVG-fotboll ska dock division 4-föreningen ha lagt dessa krav åt sidan.
– Vi håller på och pratar med Håfreström också, men de är nog ganska villiga att ha med lite andra grejer i ett eventuellt kontrakt i så fall. Vi har däremot inte gått in i någon större diskussion med dem än, vi tänkte hitta en lösning med Vänersborg först, säger Nisse Olsson.

Mellerud har parallellt med diskussionerna undersökt möjligheten att hitta en ersättare, men än så länge inte lyckats. Samtidigt är VFK-tränaren Gzim Sylaj optimistisk när det gäller möjligheten att nå en överenskommelse.
– Det är klart att jag har stora förhoppningar att det löser sig. Jag fick ett gott intryck av Viktor och han verkar ha fått ett gott intryck av VFK, så jag hoppas att det löser sig med tanke på att han vill spela med oss, konstaterar Sylaj.

Vad anser du om själva principfrågan här kring en ersättning – är det rätt eller fel?
– Alltså, jag vet inte vad jag ska säga där. Men jag tycker att om en spelare har möjligheten och kvalitén att spela högre upp så ska man hitta en lösning som passar alla parter och inte sätta käppar i hjulet. Men att säga vad som är rätt eller fel är väldigt subjektivt i såna här fall.

(Bild: Marcus Ek)