Framtiden är redan här hos ungt IFK Trollhättan

Ett ungt IFK Trollhättan har blivit ännu yngre.
– Men familjekänslan är kvar och det är ju den som gör att jag trivs så bra, säger 28-åriga spelaren Aneska Lagos.

Lagos bor egentligen i Uddevalla, men kom till Kamratgården för några säsonger sedan – då för att hennes man, Mohamed Cabdi, blev tränare – och har därefter stannat kvar.

Ifjol var hon också målbäst i IFK, tillsammans Olivia Almqvist och Adina Hoti, trots att det bara blev två fullträffar. Laget slutade då näst sist i division 4, och sedan dess har mycket hunnit hända.
– Ja, vi har tappat en massa spelare, tyvärr. Vi har fått in en del yngre från F02-laget som gärna vill spela med oss, så det är i alla fall jättebra. De vill verkligen utvecklas och man ser att de kämpar hårt för att ta en plats i startelvan, konstaterar Aneska Lagos.

Men försäsongen har också bjudit på en utmanande verklighet, med tre förluster och 19 insläppta mål, varav nio kom relativt nyligen mot seriekollegan Sjuntorp.
– I de första träningsmatcherna tycker vi väl att det gick helt okej med tanke på att vi ändå har ett nytt lag, men i Sjuntorpsmatchen var nog inte alla så taggade. Det kan ju bli så ibland och då fick jag säga till tjejerna att man får lära sig av det och gå vidare.

Tar du något särskilt ansvar i laget som en av de äldre?
– Jo, jag är ju en av de äldsta och som kapten får jag ju försöka vara lite som en mamma, om man säger så: prata med alla och kolla hur det känns. De kommer ju ofta till mig om det är något, berättar mittfältaren.

Vilken är er målsättning i år?
– Det är väl bara att spela ihop oss som lag och kunna visa vad vi kan på planen. Vi är ju väldigt duktiga på träningarna, men så fort det blir match så är det många som är nervösa, även jag själv. Då blir det inte riktigt att man ger hundra procent.

FAKTA
IFK Trollhättan
Placering ifjol
: 8:a i division 4 Västra.
Tränare: Sabri Peci (ny).
Nyförvärv: –
Förluster: Pascal Rivano Munoz (slutat), Mery Jadan (Bergdalen), Shqipe Azemi (slutat), Therese Karlsson (slutat), Adina Hoti (Herrestad).
Seriepremiär: Hemma mot Göta/Edet, på lördag klockan 15.30.

(Bild: IFK Trollhättan)