Från finska högstaligan till FCT: ”En spelare vi vill ha in”

Att spelare med meriter från spel på elitnivå ramlar in på Edsborg händer inte varje dag.
Men det gjorde det idag – när FC Trollhättan gjorde klart med mittfältaren Isaac Shaze.
– Det börjar ta sig ordentligt, konstaterar tränaren William Lundin.

Om Shaze är ett bekant namn så handlar det säkerligen om hans tre olika sejourer i svenska superettanklubbar: Östersund, Gefle och Öster.

Men närmast kommer den 30-årige ghananen från Kokkolan PV i finska högstaligan.
– Det hettade till så sent som i fredags när vi fick nys om att han inte skulle vara kvar i Finland. Vi tog in honom på lördagen, och på söndagen var det klart. Han tränade med laget för första gången idag, säger William Lundin när TVG-fotboll når honom på måndagskvällen.

Isaac Shaze är en spelare som man scoutat väl.
– Vi har kollat väldigt mycket video och även gjort fysiska tester och en läkarundersökning. Sedan har vi hört oss för och fått goda referenser, både på och utanför planen. På så sätt har vi skaffat oss en bra bild, och det ihop med hans goda meriter gör att vi känner att det är en spelare som vi vill ta in.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?
– Det är en central mittfältare som är aggressiv i sitt försvarsspel, bra på att vinna bollen och otroligt trygg med den. Han har ju sin uppväxt i Right to Dream i Ghana, och har man sett dem spela så får man ett hum om vilken typ av fotboll det handlar om och hur skicklig han är. Han är även bra på att slå passningar framåt i banan, menar Lundin.

Debuten i FCT-tröjan kan ske på lördag, mot nyblivna division 1-laget Örebro Syrianska, men Shaze lär också behöva lite tid på sig för att hitta formen, efter närmare två månader utan något spel med boll.

I och med hans ankomst så kommer FC Trollhättan även allt närmare en fullständig trupp.

Förhoppningar finns fortfarande om att få in brassen Jo, samtidigt som man dock tackat nej till amerikanen Sachem Wilson, vilket TTELA var först att rapportera om.
– Vi är inte helt klara än, men får vi klart med Jo och nu när även Isaac kommit så börjar det ta sig ordentligt.

(Bild: KPV)