Frändefors hoppas slippa sistaplatsen i årets serie

Sist två säsonger i rad.
Är det i år det vänder för Frändefors IF?
– Det ser mycket bättre ut, säger Frida Johansson som gjort comeback.

Sin senaste hela säsong gjorde den 29-åriga mittfältaren 2015, då för Göteborgs FF i division 2. Därefter har en knäoperation och en graviditet kommit ”i vägen”.

Men nu är Frida Johansson tillbaka, dessutom för moderklubben Frändefors.
– Det är väl mest för att testa en gång till och sluta på mina egna villkor, om man har tur, säger hon och konstaterar att det är oklart hur knät kommer att svara under säsongen.

Under tiden hon varit borta från ”Fiffen” har laget också haft det resultatmässigt tungt. De senaste två åren har exempelvis bara genererat två poäng i division 4.
– Det har inte undgått mig, men de har också krigat på och hållit laget levande under alla år, trots att det ibland varit tufft att få ihop folk. Det tycker jag är positivt, säger Johansson som också konstaterar att det känns lovande inför tisdagens seriepremiär mot Åsebro Brålandas andragäng:
– Det ser mycket bättre ut nu, tror jag. Vi har en väldigt omtyckt tränare (Patrik Degermosse) som har kommit, många unga bra tjejer och en del rutin med de äldre. Sedan är jag ju å andra sidan dåligt insatt i motståndet…

Ja, en nyhet där är att damernas fyra har delats upp i norr och söder. Det innebär att Frändefors serie bara innehåller fem lag totalt, varav två tillhör U-kategorin.

Klubbarna möter varandra vid tre tillfällen. Eller?
– Det sista jag hörde var att det kanske skulle bli fyra möten, men jag vet inte vad som är spikat. Det hade kanske varit bättre att ha en serie egentligen, men det blir ändå en spännande säsong, säger Frida Johansson.

FAKTA
Frändefors IF
Placering ifjol
: 7:a i division 4 Dalsland/Bohuslän.
Tränare: Patrik Degermosse (ny).
Nyförvärv: Frida Johansson (comeback), Erika Jonsson (Åsaka SK), Linda Karlsson (comeback), Annica Evans (comeback), Josefine Degermosse (comeback), Sara Lind (Åsebro Brålanda), Sofia Essenholm (comeback).
Förluster: Julia Rzepa (Frändefors IF), Tuva-Lisa Carlsson (Frändefors IF), Anna Lisnäs (uppehåll), Emilia Larsson (slutat).
Seriepremiär: Borta mot Åsebro Brålanda U, på tisdag klockan 19.00.

(Bild: Tommi Nyman)