Frändefors tappar tränaren till elitklubb: ”Enormt stor utmaning”

Med det nya årets ankomst väntar nya utmaningar för Frändefors och P-A Lundkvist.
Division 5-klubben får nämligen leta sig en ny tränare efter att den senare fått ett heltidsjobb hos Kungsbacka DFF.
– Det är en enormt stor utmaning, säger Lundkvist till TVG-fotboll.

I slutet av augusti förra året – med några omgångar kvar av seriespelet – blev det klart att P-A Lundkvist skulle återvända till Frändefors efter några säsonger på annat håll, däribland som huvudtränare för Vänersborgs FK:s damlag samt assisterande i Lidköpings FK.

Han gav också klartecken för en fortsättning över 2020, men den överenskommelsen bryts nu sedan Lundkvist erbjudits ett annat uppdrag, av en helt annan dignitet.

Han kommer nämligen att agera såväl sportchef som tränare för Kungsbacka DFF i elitettan.
– Att få möjligheten att jobba med fotboll, det blir ju mitt yrke, är fantastiskt. Det är en jättefin möjlighet och allt har gått väldigt fort de senaste två veckorna, sedan första kontakten togs, berättar han.

Kungsbacka åkte ifjol ur allsvenskan och har därefter genomgått ett ”ekonomiskt stålbad”, för att använda P-A Lundkvists egna ord. Man lyckades nyligen klara elitlicensen tack vare att pengar sköts in av en privat finansiär, men har för tillfället inga spelare kontrakterade inför nästa säsong.
– Det är en enormt stor utmaning, det är därför jag brinner för detta. Jag tror att de har haft ett par intervjuer med andra tränare, men misstänker att de varit osäkra själva och backat. Själv känner jag tvärtom: vilken utmaning!

Enligt 48-åringen är Kungsbackas målsättning att undvika nedflyttning i år, med en mindre budget än tidigare, och därefter växla upp för att så småningom sikta på spel i allsvenskan igen.

För Frändefors är däremot den närmaste framtiden oklar, och Lundkvist erkänner att han har lite dåligt samvete gentemot spelarna, som fick reda på beslutet under torsdagskvällen.
– Jag känner väldigt starkt för dem och vi har kommit igång riktigt, riktigt bra. Det är tråkigt, men de förstår mig såklart.

Fotnot: TVG-fotboll har sökt Stefan Johansson i Frändefors fotbollskommitté, men hittills utan framgång.

(Bild: Frändefors IF)