Frändefors värvar två – och får behålla talang trots intresse

De gick tidigare i år från FIF till TIF.
Nu gör Andrej Savemo och Mattias Boman den omvända fotbollsresan och återvänder till Frändefors.
– Båda blir tillgångar i division 5 Dalsland, säger tränaren P-A Lundkvist.

Åtta respektive fjorton matcher blev det för Savemo och Boman i Trollhättans IF:s tröja under den gångna säsongen. Men nu har de alltså gjort sitt på Skogshöjden.

Så här säger P-A Lundkvist om 23-årige Andrej Savemo:
– Det är en offensiv kille med bra teknik. Han kan användas både på mittfältet och som forward, beroende på hur vi spelar. Det är en teknisk och irrationell spelare som säkert kan avgöra jämna tillställningar med en dragning och ett skott i bortre krysset.

Och omdömet om 21-årige Mattias Boman lyder enligt följande:
– En spelare som är mycket mottaglig för instruktioner och som vill bli bättre. Han är träningsvillig, stor och stark med en bra fysik. Han kan bli väldigt användbar vid fasta situationer.

I övrigt ser det också bra ut för Frändefors, vars enda negativa besked hittills är att mittfältaren Erik Öqvist sannolikt lägger av efter vintern.

Laget får däremot behålla den talangfulle anfallaren Alex Berg-Martinelle, som uppvaktats av såväl Trollhättans FK som Trollhättans IF.
– Han kommer få en bra fortsatt utveckling kommande säsong och vi kommer att jobba hårt tillsammans. Min personliga uppfattning är att han behöver bygga på sig mer erfarenhet innan han tar nästa steg, säger Lundkvist om 17-åringen.

Blir det några fler värvningar annars från er sida?
– Det finns ett namn till som jag jagar, men där är inget klart. Det hade i alla fall varit ett tungt nyförvärv för oss, konstaterar P-A Lundkvist.

(Bilder: Trollhättans IF)