Fredriksson erbjuden fortsättning: ”Bollen är hos mig…”

Klubben vill ha kvar honom, spelarna också.
Nu är det upp till Ronny Fredriksson att bestämma sin framtid i Brålanda IF.
– Bollen är hos mig, konstaterar han inför lördagsmötet med Håfreström.

Med fem omgångar kvar av Bohuslän-Dalfyran är Brålanda alltjämt sist, dessutom med ett par poängs marginal. Samtidigt är det fortfarande teoretiskt sett möjligt att passera både Stala och Lysekil.

Ja, om det nu spelar någon egentlig roll.
– Jag är glad varje gång Stala och Lysekil får stryk, och de har ju några svåra matcher kvar. Kan vi ta två matcher och få en oavgjord, då kan det gå. Vi har ju Stala och Svane kvar. Men som bäst når vi en kvalplats, om ens det med tanke på att Ödsmål måste hänga kvar i division 3 i så fall, säger Ronny Fredriksson (till höger på bilden, med assisterande Reine Mattsson till vänster).

Samtidigt konstaterar den 73-årige tränarveteranen att det ”aldrig varit någon nedstämdhet” i laget, utan BIF jobbar oförtrutet vidare. Och i höst har både spelet och resultaten varit bättre än under våren.
– Vi har fått bättre ordning på det här med målvakter och fått tillbaka lite folk, så kontinuiteten är bättre. Nu på sistone har vi gjort flera bra matcher.

Vad har ni för chans mot Håfreström?
– De är ruskigt bra framåt nu när de fått Viktor Mollapolci, som öser in mål. Samtidigt är de lite sårbara bakåt, men det är ju alla lag i division 4 och 5. Vi har en chans, det har vi, säger Fredriksson.

Hans egen framtid då? Ja, den är som sagt lite oklar.
– Föreningen, eller ledningen, vill ha mig kvar och spelarna också. Bollen är hos mig och det tycker jag är ganska kul efter en sån här säsong. Jag ska bestämma mig snart i alla fall…

(Bild: Brålanda IF)