Frisk en potentiell joker för Wargön i prestigederbyt

Hon tränar sällan, men spelar desto fler matcher.
Och visst är Fanny Frisk en riktig joker för Wargön, inte minst i derbyt mot VIF.
– Vi har sagt att vi inte ska försöka tänka så mycket på poäng i år, utan spela mest för att det är roligt. Men i ett derby vill ju alla vinna, säger hon.

I fredags landade Frisk på svensk mark igen, efter en veckolång vistelse på Mallorca. Det kanske behövdes efter förra omgångens 1-8-förlust mot Arentorp Helås, där hon gjorde sin första start för året i seriespelet.

Annars har det ju främst handlat om inhopp för 21-åringen, som i flera säsonger varit en av lagets absoluta nyckelspelare.
– Jag har haft ett uppehåll nu sedan i julas och inte tränat och varit med så mycket, även om jag spelat nästan alla matcher. Motivationen har väl inte funnits riktigt så då passar jag på att ta en en paus, säger hon.

Men det har blivit några mål ändå?
– Ja, så det har ju varit kul.

När nu främsta målskytten, Lisa Jensen, saknas i söndagens derby kan också Fanny Frisks offensiva egenskaper behövas.
– Ja, det är en väldigt stor förlust faktiskt, en av våra bästa spelare helt klart. Lisa är ju lagkapten och jättebra att ha med på alla sätt, säger Frisk och fortsätter:
– Själv vet jag ju inte mer än att jag har är uttagen. Jag antar att jag börjar på bänken eftersom jag inte har tränat, men man vet aldrig när inte Lisa är med…

Vad tycker ni annars i Wargön om starten på säsongen?
– Det har väl ändå gått ganska bra tycker jag. Vi är nöjda med hur vi har spelat, men vi har inte riktigt fått till avsluten och fått in målen. I några matcher har det varit jämnt men det andra laget har varit lite mer effektivt när det blivit målchanser, men det känns samtidigt som att vi har något bra att bygga på.

Frisks WIK har dock några poäng upp till Vänersborgs IF, även om det är prestige snarare än ”pinnar” som lär motivera spelarna på Vänersvallen.
– Det är otrolig viktigt att vinna såna här matcher. Vi har sagt att vi inte ska försöka tänka så mycket på poäng i år, utan spela mest för att det är roligt. Men i ett derby vill ju alla vinna. Man kommer nog vara lite mer nervös än vanligt, konstaterar hon.

(Bilder: Wargön)