Gashi efter beskedet: ”Jag har kastat bort en vårsäsong”

Bara tre matcher från start, och inga mål.
Nu väljer också Valon Gashi att lämna IK Oddevold.
– Det känns som att jag kastat bort en vårsäsong, säger han till TVG-fotboll.

I mitten av februari tecknade den 29-årige anfallaren ett kontrakt med division 1-klubben, efter flera veckors provspel. Gashi sa då att han hade ”velat det här från dag ett”.

Men tiden på Rimnersvallen blev inte som dalslänningen hade tänkt sig. På onsdagskvällen meddelade han själv, via Twitter, att parterna brutit avtalet med omedelbar verkan.
– Ja, det stämmer. Det har känts så ett bra tag, det har ju varit en trög vår och jag har fått dåligt med speltid. Sedan när jag väl har fått det under de senaste matcherna så har jag inte fått ut det jag velat riktigt, konstaterar Valon Gashi, som annars ”inte har något negativt” att säga om Oddevold eller tränaren Lennart ”Kral” Andersson, som tidigare i somras ersatte Janne Carlsson.

Är du ändå glad att du tog chansen?
– Alltså, jag tog ju chansen, men jag fick aldrig chansen, haha. Det känns som att jag har kastat bort en vårsäsong tyvärr, men det är så det funkar i fotbollsvärlden. Ibland funkar det och ibland inte.

Gashi, som bor i Trollhättan, berättar själv att han kommer söka sig till en lägre division, och han har redan varit i kontakt med ett par föreningar.
– Men vi får ta det efter semestern, det är ingen större stress, säger han.

Vad är viktigt vid valet av nästa klubb?
– Att det känns rätt och så. Jag vill väl spela fotboll och ha roligt, men sedan är det självklart att man är revanschsugen och framförallt vill bevisa något för sig själv.

Valon Gashi har tidigare representerat Melleruds IF, IFK Åmål, Gauthiod, Carlstad United och Vänersborgs FK.

Fotnot: I Oddevold blev det tre starter och nio inhopp för anfallaren i seriespelet.

(Bild: Susann Sannefjäll)