Gashi tillbaka i division 2: ”Känner mig hemma där”

I division 2 trivs Valon Gashi.
Och ännu mer så på Vänersvallen, där han nu är tillbaka.
– Jag känner mig trygg och hemma där, säger VFK:s senaste nyförvärv.

För lite mindre än två veckor sedan meddelade Gashi själv, via sitt Twitterkonto, att han brutit kontraktet med Oddevold. Vårsäsongen hade så långt innehållit begränsat med speltid, och anmärkningsvärt nog noll mål.

29-åringen är annars känd för just sitt målskytte. Eller vad sägs om följande facit i den norra tvåan:

2014: 14 mål för Gauthiod.
2016: 20 mål för VFK.
2017: 20 mål för VFK.
2018: 14 mål för Gauthiod.

Men Valon Gashi vill tillföra mer än bara fullträffar i Vänersborgs FK, sedan han på måndagen blivit officiellt presenterad av klubben.
– Jag ska bidra med så mycket jag kan: erfarenhet, mål, poäng och allt möjligt. Men först och främst hoppas jag att vi ska kunna göra en bra höst lagmässigt. Om man sedan levererar mål och poäng så är det bara en bonus, även om det är det man alltid vill göra som forward, säger han till TVG-fotboll, som erfar att även IFK Uddevalla visat starkt intresse för Gashi.

Varför blev det VFK?
– Vi har haft en dialog hela året, även när jag skrev på för Oddevold, och det har alltid varit ett alternativ för mig. Jag känner mig trygg och hemma där, det är den bästa lösningen för min del.

Gashi har också hunnit med att se ”fyra, fem matcher” som laget spelat i år.
– De började lite knackigt men har fått ihop det ganska bra sedan och gjort flera starka resultat, inte minst mot Stenungsund (3-2) på bortaplan. De har gjort det bra totalt sett, konstaterar han.

Klubbchefen Joakim Sunnerdahl:
– Vi är mycket nöjda med att kunna presentera Valon Gashi som ett nyförvärv inför höstsäsongen. Valon känner ju flera av spelarna redan och kommer tillföra massor till vår redan vassa offensiv.

VFK är just nu sjua i division 2. Lagets bäste målskytt så här långt är Albrim Demalijaj, som bokförts för elva baljor.

(Bild: Vänersborgs FK)