Gauthiod hämtar in ny mittfältare från femman

Konkurrensen på Gauthiods centrala mittfält är redan hård.
Nu blir den ännu hårdare.
– Det är jättepositivt såklart, säger tränaren Rikard Nilsson efter att 27-årige Gabrijel Matanovic anslutit.

Matanovic bor i Lidköping och har representerat flera av stadens olika klubbar – nu senast FC Corner i division 5, men dessförinnan även Lidköping United och Lidköpings FK.

Meriter från spel i tvåan finns med andra ord, och när han häromveckan bad Gauthiod om att få provträna så fanns det inget att tveka på från Rikard Nilssons håll.
– Gabrijel var med och kände på det i ett par träningar och är en väldigt duktig fotbollsspelare. Det var inga konstigheter, säger Nilsson som fick se allt formaliseras under onsdagskvällen.

Var på planen lär vi hitta Gabrijel Matanovic?
– Det är ju framförallt som en av tre centrala mittfältare, om vi spelar 4-2-3-1 eller vad det nu blir. Gabrijel är passningsskicklig och bra på att hålla i bollen, och även om vi har ganska många centrala spelare så är det några som kan spela på flera positioner.

Med Calle Lext fortfarande i en rehabfas så finns det också en lucka på mitten. Ja, egentligen finns det fler hål än så att fylla i Gauthiods trupp just nu.
– Vi har varit allt mellan tio och femton spelare på de sista träningarna, det är många skador och sjukdomar. Man har ju alltid en liten elva i huvudet, men den har vi inte kunnat matcha än på fyra träningsmatcher. Det är lite tråkigt med tanke på att serien börjar närma sig, säger Rikard Nilsson.

Härnäst väntar seriekollegan Lidköpings FK på lördag, i vad som mycket väl kan bli Gabrijel Matanovics debut för Gauthiod.
– Jag vill gärna ha med honom, men det är upp till honom också. Han har inte tränat jättemycket och är lite sliten i kroppen efter att ha kört futsal. Men han är uttagen i alla fall.

(Bilder: Bibbi Dahlström & IK Gauthiod)