Gauthiod hoppas på ny derbyseger mot Skoftebyn

Två relativt formsvaga lag gör upp om viktiga poäng på Lunnevi ikväll.
– Det blir nog inte så mycket skönspel, säger Gauthiodtränaren Eivon Robertsson inför mötet med Skoftebyn.

Den 10 april i år inleddes norrettan med att Gauthiod 3-1-besegrade Skoftebyn på bortaplan, och det är idag dessa tre poäng och två plusmål som skiljer lagen åt i tabellen.

De kommer också till spel med identiska sviter: en seger på fem omgångar.
– Jag skulle tro att de upplever ungefär samma sak som oss: de har också haft det struligt vissa matcher med folk borta av olika anledningar. Vi har ju, liksom de, ett ganska bra lag på papperet, men för oss har stommen varit borta under större delen av säsongen och vi har tyvärr inte så jättebrett material, säger Robertsson och syftar på att namn som Hilma Lundqvist, Stina Adamsson, Linnea Bergman och Lisa Johansson har saknats vid flertalet tillfällen.

Det har också satt sin prägel på resultaten, som enligt Gauthiodtränaren varit ”ömsom vin, ömsom vatten”.
– Vi började ganska bra på vårsäsongen, det är väl mer det senaste som vi fått lite grus i maskineriet. Vi har fortfarande en del småskador som gör att vi inte spelat med fullt lag någon gång under säsongen, och troligtvis blir det inte heller så mot Skoftebyn. Men spelarna är på väg tillbaka och uppehållet kommer ganska lägligt, för vi behöver samla kraft.

I dagsläget har Gauthiod sex poäng ner till klubbarna under nedflyttningsstrecket – för Skoftebyn är motsvarande marginal bara tre.
– Båda lagen är i poängbehov, och oavsett vem som lyckas gå segrande ur kampen så kommer de vara ganska glada för de här tre poängen, konstaterar Eivon Robertsson.

Vad tror du att det blir för typ av match?
– Som vanligt blir det nog ett ställningskrig och inte så mycket skönspel. Det verkar som att självförtroendet inte är på topp i något av lagen, och jag tror att den som har den hetaste viljan kommer att vinna matchen. Det är säkert tillfälligheter som avgör, samtidigt som jag förstås hoppas att hemmaplanen talar till vår favör.

Robertsson har också ett ess i rockärmen i form av den ex-allsvenska mittfältaren Anna Ahlstrand, om hon nu kommer till spel.
– Vi har fått igång henne litegrann. Det var ju inte tänkt att hon skulle spela så mycket, men hon har betytt en hel del för oss när vi haft så mycket skador. Hon är ju i Kopparberg annars (som tränare för F19-laget) och har svårt att träna, men vi är ändå glada att hon har möjlighet att ställa upp när det behövs, säger han.

(Bild: Bloggaren.se)