Gauthiod och Nossebro segrare i Alliansen

På tisdagskvällen avgjordes inomhusturneringen Vara-alliansen.
Där stod Gauthiod som segrare i damklassen, medan Nossebro skrällde och gick hela vägen på herrsidan.

Att det skulle bli Gauthiod i det ena fallet var dock tämligen självklart, då föreningen ställde upp med två lag som båda nådde finalen.

Där var ”förstalaget” starkare och tog ledningen tidigt genom Josefine Andersson. Sigrid Verngren ökade sedan på med två mål och matchen slutade 3-0. Totalt under turneringen hade man den imponerande målskillnaden 20-2.

Mer spänning blev det då bland herrarna, där laget med den högsta divisionstillhörigheten – Gauthiod, från tvåan – förlorade med 0-3 mot Vara och vann med 3-2 mot Tråvad/Larv, vilket inte räckte för att nå finalen.

Den platsen tog istället Vara, som fick möta Nossebro i matchen om förstaplatsen.

Inga mål gjordes under ordinarie tid, utan förlängning krävdes och där gjorde nyförvärvet från Vedum, Kristoffer Dahlberg, 1-0 för Nossebro på frispark. Jonas Persson kvitterade för Vara, och straffar fick avgöra.

Då klev Nossebros målvakt Johan Andersson fram och räddade två bollar, vilket räckte för att vinna.
– Jag var med och vann Vara-alliansen 2015 men har varit höftskadad i ett och ett halvt år. Jag gjorde comeback i höstas och nu känns det riktigt bra. Att vinna en sån här cup inför så mycket folk är riktigt skoj, säger Andersson till nlt.se.

(Bild: Nossebro IF)