Gauthiod-spelare blir Främmestads första nyförvärv

Främmestad fortsätter att vänta på svar från flera spelare.
Men några av den positiva sorten har redan kommit – bland annat från nyförvärvet Aziz Alyafeei.
– Ja, han har bestämt sig för att gå till oss, bekräftar Peter Falkebäck i herrsektionen.

Division 3-gänget från Bergevi har prövat flera intressanta namn från närområdet i vinter, och hittills hunnit få ”nej, tack” som svar av Nossebro-duon Markus Longnell och Viktor Dahlberg.

Samtidigt lär några andra ta beslut inom kort. Innermittfältaren Oskar Johansson (Emtunga), backen Erik Lundmark (Gauthiod) och mittfältaren Viktor Johansson (Tråvad/Larv) är fortfarande aktuella för Främmestad.
– Sedan har inte heller våra stötestenar Simon Karlsson och Robin Lundgren bestämt om de ska fortsätta hos oss, berättar Peter Falkebäck.

Däremot kom yttern Rickard Fritsch, som uppvaktats av Gauthiod, med ett positivt besked nyligen.
– Det var väldigt, väldigt viktigt. Det var svettigt där ett tag! Jag har förstått att Gauthiod lockat litegrann, men han sa redan från början att han inte skulle gå dit. Sedan var han såklart ändå tvungen att lyssna på vad de hade att erbjuda.

Från Gauthiod hämtar också Främmestad vinterns första nyförvärv: 19-årige vänsterbacken Aziz Alyafeei.
Markus (Hofling, tränaren) har haft honom i juniorlaget förut och ringde till Aziz och en till för att se om de kunde vara med på en inomhusträning när det behövdes spelare. Efter det har vi pratat med honom och igår bestämde han sig för att gå till oss, säger Peter Falkebäck.

Totalt består därmed FIK-truppen av 16 spelare, men då inkluderar man även den nyopererade mittfältaren Rikard Gunnarsson. Han blir borta fram till hösten 2020 i minsta fall.
– Vi siktar på att vara 18 utespelare plus två målvakter i nästa års trupp, konstaterar Falkebäck.

(Bild: Martin Ahlin & Gauthiod)