Gauthiod-spelare går till seriekollega: ”Bästa alternativet”

Gauthiod är ett avslutat kapitel för Kristijan Nikolla.
Yttern spelar i år för seriekollegan Lidköpings FK.
– Framför allt vill jag bidra med mycket poäng, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

Nikolla var en av de bärande spelarna i Gauthiods offensiv under den gångna säsongen, och totalt blev det åtta mål för laget i division 2 Norra Götaland.

När tränaren Rikard Nilsson sedan lämnade låg det dock nära till hands att Kristijan Nikolla skulle göra detsamma – och på måndagen stod det klart att 24-åringen återvänder till Lidköpings FK, som han senast representerade 2016.
– Jag har pratat med två olika division 1-klubbar och tre olika division 2-klubbar, men i slutändan kändes LFK som det bästa alternativet, säger han till nlt.se.

Han motiverar beslutet så här:
– Jag valde LFK av tre anledningar. Dels passar det bäst med min skola (pluggar till redovisningsekonom i Lidköping), dels vill jag spela med min lillebror och kusin och dels har jag fått mycket hjälp av Khalil Khaled (LFK:s sjukgymnast) med att bygga upp mig och köra extraträning även när jag inte spelade i LFK.

(Bild: Bibbi Dahlström)