Gauthiod testar nya namn – och får behålla sin viktiga duo

Två nyckelspelare förlänger med Gauthiod.
Och nästa vecka dyker ett nytt namn upp på Lunnevi.
– Vi håller givetvis ögonen öppna, säger Klas Bohman i klubbens herrsektion.

Det har varit relativt tyst om Gauthiod det senaste, men häromdagen meddelade man att såväl mittbacken Erik Forsblad (bilden) och anfallaren Emil Svensson förlängt sin kontrakt.

Två tunga pjäser, förstås.
– Ja, det har det varit. Och det har känts i princip klart hela tiden, men sedan blev det definitivt först nu, säger Bohman.

I Emil Svenssons fall är också förutsättningarna annorlunda jämfört med för exakt ett år sedan.
– Med tanke på skadebilden som varit tidigare så var det med ”joker-style” han kom in då, men nu är han med och tränar ordentligt från början, vilket lär göra skillnad.

Enligt Klas Bohman ska ”tre, fyra spelare” in i truppen innan föreningen är nöjd, och på måndag kommer ett intressant namn i form av 25-årige Juma Mulindwa, som de senaste säsongerna tillhört Gällivare Malmberget i division 2 Norrland.

Han kan spela högerback och innermittfältare i första hand.
– Det är en spelare med afrikansk bakgrund, men svenskt medborgarskap. Han kör hela nästa vecka med oss, säger Bohman.

En annan träningsgäst är Pelle Ödlund, vars kontrakt gått ut med Oddevold. Anfallaren är därmed klubblös.
– Pelle har varit med och kört det han kan, han pluggar ju i Göteborg nu vilket gör att han kommer hem ganska sent på eftermiddagarna. Vi får väl helt enkelt se vad det mynnar ut i, säger Bohman och tillägger:
– Det är klart som fan att han är välkommen till moderföreningen när som. Sedan är det frågan om han hinner få ihop det, men det hoppas vi ju.

När det gäller spelare från fjolårets Gauthiod-upplaga kan vi konstatera att mittfältaren Gabrijel Matanovic är borträknad. Däremot återstår att se vad som händer med yttern Kristijan Nikolla.

(Bild: Bibbi Dahlström)