Gauthiod värvar från Skoftebyn: ”Blir en jävla utmaning”

Felix Ekblad klättrar vidare i seriesystemet.
Nästa säsong spelar han i division 2 – för Gauthiod.
– Det kommer bli en jävla utmaning, säger han.

Frändefors, Åsebro, Edet, Trollhättans BoIS, Skoftebyn och nu alltså Gauthiod. Jo, sakta men säkert har den 24-årige försvararen tagit sig framåt och uppåt i fotbollens snåriga djungel.

Men det finns, förstås, också en tanke med det.
– Det är klart att jag tror att det här kommer bli en jävla utmaning, och det vill jag ha också. Nu lämnar jag tryggheten, Andreas (Wingård, tränaren) och Skoftebyn. Jag kommer få ligga i för att förtjäna att få spela och det ska bli skitroligt. Det jag känt tidigare när jag kommit till bättre klubbar är att det tagit lite tid att anpassa sig, men man blir bättre när man spelar med bättre spelare, säger Felix Ekblad.

Det är sällsynt att spelare skriver på för en klubb som saknar tränare. Hur tänkte du kring det?
De har ju förklarat för mig vad de vill ha för tränare och det är det jag går på. Jag har fått en jättebra bild av Gauthiod och litar på vad de säger. Jag tror att det kommer bli jäkligt bra.

Den 24-årige dalslänningen säger att säsongsavslutningen – där Skoftebyn missade treans övre kvalplats med minsta möjliga marginal – tog hårt på honom. Men nu är han beredd att gå vidare och se framåt.
– Jag tänker på mig själv och vad jag vill inom fotbollen: det är ju att bli så bra som möjligt, konstaterar han och avslöjar att hans namn diskuterades i Gauthiod-kretsar redan ifjol:
– Men då stannade några spelare kvar i Grästorp och därför blev det inte aktuellt. Samtidigt känns det som rätt tid nu. Jag tycker att jag har mognat och tar större ansvar än jag gjorde tidigare på planen.

(Bild: Anki Stelling)

***
På torsdagen meddelade Vänersborgs FK att spelarna Andelo Vekic och Arlind Beqiri förlängt sina kontrakt med division 2-klubben.