Genomgång: Här är de lokala lag som ej gjort klart med tränare

Långt ifrån alla lag i TVG-fotbolls område har gjort klart med en tränarkonstellation inför 2020.
Här är några av de klubbar som fortfarande är på jakt!

HERR
IK Gauthiod (div 2)
Rikard Nilsson kastade in handduken efter tre säsonger i klubben, och blev kort senare klar för blivande seriekollegan Oddevold, tillsammans med sin assisterande Robin Rundström. Det sägs dock att Gauthiod är på väg att göra klart med en ersättare, däremot oklart vem – kanske Lennart ”Kral” Andersson? Han är i varje fall en av kandidaterna.

Vänersborgs IF (div 2)
Gör Frank Rosendahl sitt åttonde raka tränarår i VIF? Det vet vi inte i nuläget. Klubben uppges sondera marknaden och kopplades ett tag ihop med Rikard Nilsson (se ovan), men det är ju som bekant inte aktuellt längre.

Trollhättans BoIS (div 4)
Glenn Johansson lämnade efter degraderingen i höstas och återfinns nu i Trollhättans FK. Än så länge har han inte blivit ersatt. Skvallret? Det är för närvarande rätt så tyst om BoIS, men visst har det ryktats om någon form av intern lösning inom klubben.

Edet FK (div 5)
Tidigt kom rapporter om att Tobias Karnevi skulle vara aktuell för laget, som ersättare till Stefan Carter, men efter det har, ja… tiden gått och inga svar kommit. Vad innebär egentligen det? Att Karnevi funderar? Att han vill ha någon mer vid sin sida? Att det finns andra alternativ på bordet? Ja, frågetecknen är helt klart fler än svaren i det här läget.

IFK Trollhättan (div 5)
Några omgångar från säsongsslutet valde Sevdaim Hajra att kliva av sitt uppdrag, med anledning av föreningens beslut att ta in Issa Daoud i ledarstaben. Det räckte inte till nytt kontrakt, och nu verkar man ha satt sig i en lite småknepig sits. Hajra hamnade ju i Skoftebyn som assisterande tränare, Daoud ryktas inte vara intresserad av att fortsätta och, ja, där är vi idag. När TVG-fotboll häromveckan pratade med Annika Ebenholm i fotbollssektionen sa hon att man tittar på en helhetslösning – herr, junior, C-lag, dam – och det ska bli intressant att se vad de orden förvandlas till i verkligheten.

Trollhättan Syrianska (div 5)
Det har varit dåligt med kontinuitet på Syrianskas ledarsida de senaste åren. Amin Faily följdes av Carlos Lopez, som bara blev kvar i ett år innan Ivan Esho kom, och stannade lika länge. Nu får vi hoppas att nästa lösning kan vara lite mer långsiktig – och det enda som det snackats om är att det kan bli någon person med koppling till Skoftebyn, delvis med anledning av föreningarnas nyfunna samarbete inom futsalen.

Åsebro IF (div 5)
Per Aronsson aviserade redan före lagets division 4-kval att han gjorde sina sista matcher som tränare i klubben, men trots det är ingen ersättare officiellt presenterad. De flesta tror väl att hans högra hand, Michael ”Svea” Eriksson, tar över, men det återstår att se.

Hjärtums IS (div 6)
Får Hjärtum ihop ett lag till nästa års seriespel? Ja, man har anmält sig i varje fall, och det ser relativt positivt ut. Men vem kommer att träna Billerödsvallens stolthet? Det vet vi inte än. Det kan mycket väl bli Roger Brunberg, som haft uppdraget i två säsonger, men kan också sluta med att någon helt annan tar över.

Lödöse Nygård IK (div 6)
Nichlas Stranne har inte helt och hållet bestämt om han kör vidare i LNIK, utan nästa vecka är det tänkt att ett besked ska kunna komma i hans och föreningens fall.

Wargöns IK (div 6)
Det är inte hundra procent klart, men visst tyder det mesta på att Roland Olin kör vidare i Wargön. Vi räknar med att det blir officiellt inom några dagar.

Åsaka SK (div 6)
Det har påståtts att Jordan Ames ska ha andra alternativ inför 2020, och föreningen har inte meddelat någonstans att han kör vidare. Därmed väljer vi att se det som att tränarfrågan än så länge inte är helt löst i Åsaka.

DAM
IK Gauthiod (div 1)
Grästorpslaget har fortfarande inte kommit med något officiellt besked kring nästa års tränarformation, men baserat på TVG-fotbolls senaste artikel om läget så är det rimligt att tro att Anders Karlsson och Anna Ahlstrand fortsätter, medan Eivon Robertsson kliver av. Vi väntar dock, som sagt, på en bekräftelse i det fallet.

Åsebro Brålanda (div 2)
Christian Berglund meddelade både klubben och omvärlden redan i somras att han skulle ge sig av efter säsongens slut, och nyligen fick vi också veta att Åsebro Brålanda ger upp sin division 2-plats. Då återstår bara att se vem som tränar laget i trean? Där har vi inga svar alls i dagsläget.

Åsaka SK (div 4)
Det här är inte bekräftat från föreningens håll, men det sägs att det inte är säkert att Andreas Klason fortsätter ytterligare en säsong hos Åsakas damer. Det återstår därmed att se om en ledarförändring väntar eller inte.

Fotnot: Fler lag kan komma att tillkomma på listan.