Wargöns glädjebesked – får plats i femman: ”Ber inte om ursäkt”

Stolpe ut blev till stolpe in.
Efter åtta års frånvaro är Wargön tillbaka i femman, via en friplats.
– Vi ber inte om ursäkt för det, säger tränaren Roland Olin.

2012 gjorde WIK sin senaste säsong i division 5. Därefter har man vid flertalet tillfällen varit nära att återvända, men bland annat gått förlorande ur tre separata kval.

Ett ägde rum så sent som i höstas, när man slutade tvåa i sin grupp och missade chansen att få en avgörande match om uppflyttning – där det visade sig att båda lagen till slut fick varsin plats i femman.

Efter dessa stod Wargön på tur, och det räckte bevisligen långt ändå. På fredagen tackade man nämligen ja till en division 5-plats efter att Borås AIK dragit sig ur sin serie.
– Det är givetvis tråkigt att det sker på en annan förenings bekostnad, men vi ber inte om ursäkt för det. Det här känns jättebra, säger Roland Olin som konstaterar att ”det blir till att börja jobba” nu när beskedet blivit officiellt.

Förändras förutsättningarna rent konkret för er?
– Det kan det ju göra rent spelarmässigt. Vi har 16-17 spelare klara och några, Anton Olson och Johan Hermansson, som är iväg och provtränar. Det ska bli intressant att se hur de tar det här beskedet, svarar Olin och tillägger:
– Sedan för vi ju diskussioner med andra spelare också. Oftast brukar de man pratar med säga att ”division 6 är för lågt, men om ni spelar i femman så…”

Wargön hamnar därmed sannolikt i samma serie som lokala klubbar som Edet, IFK Trollhättan, Halvorstorp Trollhättans IF och Trollhättan Syrianska.
– Wargön placeras naturligt i division 5 Västra och förslaget är att Edsvära-Norra Vånga FF flyttas till division 5 Mellersta och att Säven/Hol tar Borås AIK:s plats i division 5 Södra, säger Magnus Gunnarsson, ordförande i Västergötlands fotbollförbund, till dess webbplats.

Serieförslagen klubbens under nästa veckas representantskapsmöte.

(Bild: Martin Ahlin)