Grebbestad härnäst för Gauthiod: ”Viktigt att minska gapet”

Topplagen Stenungsund och Örebro Syrianska har på sistone visat sig vara mänskliga.
Det vill Gauthiod utnyttja borta mot ett formstarkt Grebbestad.
– Det är jätteviktigt att minska gapet uppåt, säger tränaren Rikard Nilsson.

Två raka förluster har det blivit för serieledande Stenungsund, samtidigt som Örebro lite överraskande stod för ett 0-3-resultat mot just Grebbestad i den senaste division 2-omgången.

Det innebär att flera lag blandat sig i seriens absoluta toppstrid, däribland Gauthiod.
– De andra lagen har visat att de kan förlora, men det gäller att vi kan göra något av det. Sedan är ju inte serien som den varit tidigare med lag som FCT och Karlstad BK som bara vunnit och vunnit, utan nu har Stenungsund ändå förlorat fyra matcher hittills – lika många som vi gjorde på hela förra året, konstaterar Nilsson och kallar kvällens möte för ”en gratismöjlighet” att komma ikapp.

Samtidigt är Grebbestad bara en poäng bakom Gauthiod och lär också vilja ta chansen att närma sig toppduon.
– De börjar hitta formen så det blir tufft, säger Rikard Nilsson som dessutom får klara sig utan viktige Kristian Nikolla (avstängd), som ifjol var utlånad från Ljungskile till just Grebbestad.
– Det är klart att det är tungt, framförallt när det handlar om ett möte med hans gamla klubb. Men vi får klara oss med de vi har.

Hur ser du annars på er vårsäsong hittills?
– Vi är väl nöjda med det vi har presterat i de flesta matcherna, det är ju inte många halvlekar där vi har varit dåliga. Vi skapar mycket chanser och släpper till lite, men vi har ändå släppt till för många mål och gjort för få på det vi skapar. Vi får försöka hitta en lösning på det, men rent spelmässigt tycker jag att det är bättre än både 2017 och 2018, även om det är sämre poängmässigt.

Är det aktuellt med tillskott till truppen i sommar?
– Vi har ingenting att röra oss med. Det är om någon skulle lämna och det frigörs något litet, några hundralappar här och där, men då ska det finnas spelare som är intressanta också… Vi värvar ingenting som inte stärker truppen, svarar Rikard Nilsson, som snarare lär hoppas att Carl Lext återvänder i spel efter sin långa skadefrånvaro.

Men det är å andra sidan inget han räknar med.
– Nej, det gör vi inte. Men det vore såklart varit ett enormt tillskott om det skulle hända.

(Bild: Bibbi Dahlström)