Haglund om FCT inför cupmötet: ”Ett välorganiserat lag”

Halmstads BK kommer till Edsborg med ett mål i siktet:
Svenska cupens gruppspel.
– Vi kommer göra allt vi kan för att gå vidare, säger tränaren Magnus Haglund till TVG-fotboll.

Haglund tillträdde som HBK-tränare i början av maj, då som ersättare till Igor Krulj. I det läget var laget jumbo i superettan – idag, 14 omgångar senare, är man tabellåtta.

Halmstad kommer dessutom närmast från två raka segrar. Formen är med andra ord god inför onsdagskvällens cupkval mot FC Trollhättan.
– Vi känner att vi så sakteliga blir bättre och bättre, så vi har väl en ganska bra känsla, säger Haglund.

Hur viktig är den här matchen för HBK?
– Vi kommer göra allt vi kan för att gå vidare. Det är viktigt att få bra matcher på försäsongen så vi ser ju möjligheten här att kunna få, ja, minst tre bra matcher.

Själv påstår sig Magnus Haglund ha mött FCT vid ett enda tillfälle: nämligen 2006, när Elfsborg vann med 4-1 på Edsborg i cupens tredje omgång.

Det är också ett motstånd som han har största möjliga respekt för efter att ha sett tre av de senaste matcherna på video samt en – 1-5-förlusten mot Värnamo – live.
– Vi scoutar alla motståndare och det har vi gjort med Trollhättan också. Det är ett välorganiserat lag som är bra på fasta situationer och har två hårt arbetande forwards. Det är intrycket, säger Haglund som bland annat får klara sig utan skadade Mikael Boman och Dusan Djuric i det här mötet.

Hur stor är egentligen skillnaden mellan superettan och söderettan?
– Jag tycker att det har blivit två väldigt bra serier på division 1-sidan och många spelare går både till superettan och allsvenskan, vilket också visar att det är en stark serie. Så sett är inte skillnaden så stor.

Segraren i mötet går till Svenska cupens gruppspel, som inleds i februari 2020.

(Bild: Tommi Nyman)