Simon Hedlund hyllas efter succédebuten i Bröndby

På söndagen ligadebuterade Simon Hedlund för danska Bröndby.
Facit? Två fixade straffsparkar och en assist i 3-3-mötet med Nordsjälland.
”Han visade flera gånger sin snabbhet och sina kvalitéer”, skriver bland annat tidningen Tipsbladet.

Hedlund, som ursprungligen kommer från Trollhättan, anlände till Bröndby tidigare i vintras efter att ha köpts loss från tyska Union Berlin.

Första tävlingsmatchen gjorde han dock så sent som den 10 februari. Och det gick bra direkt för 25-åringen, som ordnade fram den straff som Besar Halimi förvaltade till 1-1 i första halvlek. Efter pausvilan skickade han sedan in ett lågt inlägg som Mikael Uhre förpassade i nät, innan Nordsjälland gick ikapp och förbi.

Men fem minuter från slutet fixade Hedlund fram ännu en straff, som Josip Radosevic tryckte dit till 3-3. Det blev också slutresultatet.

Efteråt hyllade tränaren Alexander Zorniger svenskens samarbete med Uhre.
– De spelade bra tillsammans. De hade lite problem i början, men ju längre in i matchen vi kom, desto bättre blev det. Särskilt Simons snabbhet är avgörande och en av anledningarna till att vi värvade honom. Nu handlar det bara om att få in honom ännu mer i lagets spel, säger Zorniger till Bröndbys webbplats.

Danska tidningen Tipsbladet utsåg Simon Hedlund till lagets främste spelare, och skrev bland annat följande:
”Simon Hedlund gjorde sin Superligadebut och kan visa sig vara en riktigt bra investering för Bröndby. Han visade flera gånger sin snabbhet och sina kvalitéer, och hade ett riktigt fint samarbete med Mikael Uhre.”

Själv sa Hedlund så här efteråt, till 3point.dk:
– Man vill gärna visa upp sig så mycket som möjligt för fansen i början och det är kul att ha fått debutera. Det var väldigt speciellt att se att de var så många. Jag var lite nervös för hur de skulle reagera.

Simon Hedlund har tidigare representerat Trollhättans FK, IFK Trollhättan och FC Trollhättan.

(Bild: Gabriel Andersson)