Helt ny ledarstab i Gauthiod – 29-åring tar över huvudansvaret

Gauthiods damlag börjar om på ny kula.
Årets ledarstab ersätts nämligen av 29-årige Zacharias Svensson, som får spelaren Lisa Johansson som sin assisterande.
– Det lät för bra för att tacka nej till, säger han till TVG-fotboll.

Eivon Robertsson och Anders Karlsson ledde Gauthiod under den gångna division 1-säsongen, som resulterade i en femteplats.

Robertsson flaggade tidigt att han var tveksam till en fortsättning på grund av tidsaspekten, och nu vet vi alltså att även Karlsson lämnar. Istället har Zacharias Svensson (mitt i bilden) tecknat ett tvåårskontrakt med klubben.
– Jag tänkte att man alltid ska lyssna på vad de har att säga, så jag träffade dem och det fanns inga tveksamheter. Det lät väldigt kul och som att det här är en nystart på både dam- och herrsidan i föreningen. Sedan finns det en väldigt bra spelartrupp på plats, säger Svensson.

Själv kommer han ursprungligen från Stora Levene, men kommer närmast från tre år som assisterande tränare i Lidköpings FK:s herrlag. Han har tidigare även haft hand om Rådas och Varas damer.

Har du känt ett sug efter att bli huvudansvarig igen?
– Ja, det är på tiden. Det har varit väldigt lärorikt i LFK och jag har blivit en mycket bättre ledare under perioden där, men nu är det läge att ta något eget.

Har du och Gauthiod pratat om någon målsättning framöver?
– Någon resultatmålsättning har vi inte pratat om, och det tror jag inte ens att vi ska göra heller. Jag vill prata om processmål i så fall och utveckling i gruppen och laget över tid. På sikt är ambitionerna höga, men det måste få ta tid också, svarar Svensson.

29-åringen drar officiellt igång med det nya uppdraget den 7 januari, men kommer att bistå Lisa Johansson – som blir hans assisterande – under den kommande alliansturneringen i Vara i början av nästa år.

Sedan byter de plats, med sikte på ännu en säsong i Sveriges tredje högsta division.

(Bild: Lidköpings FK på Instagram)