Herrlag ryckte i Thulin – som ändå blir kvar i Skoftebyn

Nästa säsong ska Skoftebyn ta ytterligare ett kliv framåt i damernas division 1.
Och man leds då återigen av Patrik Thulin.
– Jag kände att jag fortfarande har energin för det, säger han.

Ifjol var det på håret att Skoftebyn åkte ur den norra ettan. I år låg man däremot aldrig riktigt i farozonen: från klubbens sjundeplats skiljde till slut elva poäng ner till närmaste lag under strecket.

Och större ambitioner än så finns.
– Vi vill ta den här positionen bland de fem bästa. Det är naturligt. Siktar man på att göra samma som året före så blir det oftast sämre, konstaterar Patrik Thulin, som skrivit på för ytterligare en säsong på Nysätra.

Trots att det inte saknades alternativ.
– Jag hade väl någon tanke på att ta ett herrlag, men jag hade inte velat gå för lågt för jag har ändå vant mig vid vissa bekvämligheter, plus att jag kände att jag fortfarande har energin för det. Jag är ju en energitränare och utan den är det ingen idé. Jag tror att det går att utveckla det här laget ännu mer.

Samtidigt får Skoftebyn vänja sig vid en utökad konkurrenssituation i fotbollsstaden Trollhättan, då kombinationslaget TFK/HIS tillhör ettan från och med nästa år.
– Ska man vara ärlig så är det inte lätt att hitta 40 bra division 1-spelare i Trollhättan, men vi får se hur det blir. Jag ser inga nackdelar i konkurrens utan är förste man att gratulera TFK till uppflyttningen, säger Thulin.

Men ni tänker förstärka laget inför nästa säsong?
– Det måste vi göra, vi måste toppa laget litegrann. (Viktoria) Hummerhielm har aviserat att hon kanske vill sluta, men där är inte sista ordet sagt. Jag hoppas att hon fortsätter, det är en viktig karaktärsspelare för Skoftebyn.

Samtidigt är det inte helt säkert att laget mister anfallaren Brittney Lawrence, som just nu representerar Saint Kitts och Nevis i OS-kvalet.
– Det är 50-50 att hon blir kvar, menar Thulin.

(Bild: Bloggaren.se)