IFK Göteborg visar intresse för VIF-duo: ”Är nyfikna på dem”

Ifjol i Vänersborgs IF – i år i IFK Göteborg?
Fabian Falkstrand Ransjö och Hugo Engström tränar i varje fall med den allsvenska klubbens U19-lag just nu.
– Vi får se vad det blir av det, säger Jonas Olsson, akademiansvarig i ”Blåvitt”.

På senare år har VIF lyckats slussa ett par spelare uppåt i seriesystemet, och det är alltså möjligt att det sker nu igen.

Det handlar om den 18-årige mittbacken Fabian Falkstrand Ransjö och jämnårige yttern Hugo Engström. Den förstnämnde står under kontrakt med VIF, medan den andres avtal gick ut i höstas.
– Det är två killar som vi har följt under en period och är nyfikna på. Hugo var med oss för ett antal år sedan också, och Fabian har gjort bra ifrån sig under året, konstaterar Jonas Olsson.

Engström har tränat med IFK Göteborg i någon månad, vid flera tillfällen i veckan, medan Falkstrand Ransjö anslöt alldeles nyligen.
– Det är såklart jättesmickrande och roligt att bli uppmärksammad, så är det ju. Det är kanske ett litet kvitto på att man tränar på bra, säger Hugo Engström som bland annat medverkade när IFK:s U19-lag 7-0-besegrade Kongahälla i en träningsmatch nyligen.

(Skaffa ditt Stights-par här!)

Fabian Falkstrand Ransjö:
– Det är kul såklart att känna på en annan kultur och ett annat lag. Det är en bra erfarenhet eftersom jag bara spelat i VIF.

Hur står du dig i konkurrensen?
– Vissa är väldigt duktiga, men jag tycker såklart att jag har en plats där. De har ju tunt på mittbackar också, konstaterar löftet, som fick pris som Årets genombrott av TVG-fotboll tidigare i vintras.

Om det blir någon övergång är dock för tidigt att säga.
– Jag har en dialog med Blåvitt om det och vi ska ha en avstämning i slutet av veckan. De har väl uttryckt att de är intresserade, de har ju scoutat dem väldigt väl vad jag förstår, säger Erik Hallberg i VIF:s herrkommitté.

Rent sportsligt skulle det givetvis vara tungt för division 2-klubben att tappa sin talangfulla duo, men man känner också en stolthet över att ha fostrat två spelare som attraherar en allsvensk förening.
– Det är jättepositivt, sedan får man ju fundera på vad som är bäst för spelarna och för Vänersborgs IF. Vi är i ett läge där det inte är jättelångt kvar till serierna startar, fortsätter Hallberg och betonar att ”inget är klart”.

I Fabian Falkstrand Ransjös fall finns det en klausul som stipulerar att han får lämna för klubbar högre upp i seriesystemet, men just nu avvaktar han de diskussioner som förs mellan de båda parterna.
– Ja, jag väntar och ser lite, säger han.

(Bilder: Martin Ahlin & Vänersborgs IF)