Inga derbyn för TFK nästa år – här är de spikade serierna

Det blir inga derbyn för Trollhättans FK i division 4 nästa år.
– Synd att det blev på det här sättet, säger fotbollsansvarige Kjell Korshavn efter att Västergötlands fotbollförbunds serieförslag fått gehör under torsdagens representantskapsmöte.

Sammankomsten skedde i Vårgårda och samlade föreningar från hela distriktet. Det är där man kommer fram till de olika seriesammansättningarna genom röstning.

Mest uppmärksamhet hade förslaget kring herrfyran fått, efter att VFF valt att separera TFK från Trollhättans BoIS, Sjuntorp samt Göta. BoIS hade lämnat in ett motförslag där samtliga skulle ta plats i division 4 Norra, men så blev det alltså inte.
– Beslutet att gå på VFF:s ursprungliga förslag var inte alls oväntat för vår del. Vi hade sett fram emot några sköna derbyn, men nu får vi istället göra nya bekantskaper i den norra serien, konstaterar Kjell Korshavn i TFK.

I femman gick man också på originalförslaget, vilket innebär att det blir fortsatta resor till Lidköping snarare än mot Borås för de lokala lagen.

Division 6-serierna kommer däremot att spikas vid ett senare tillfälle, på grund av sena förändringar. Den 10 december kommer det slutgiltiga förslaget från VFF och tio dagar senare vet vi exakt hur det blir.

På damsidan skedde däremot inga förändringar i den enda lokala serie som avhandlades, nämligen division 3 Västra. Det fanns inga alternativ att ta ställning till, utan förslaget här nedan klubbades.

En motion gick också igenom som påverkar denna serie: antalet dubblerande spelare i U-lag får som flest vara lika många som antalet avbytare i den senaste A-lagsmatchen.

Här ser ni samtliga spikade serier med lokala inslag:

HERR:

DAM:

(Bild: Tommi Nyman)