Inget Skoftebyn för anfallare – går till Brålanda istället

Spel med Skoftebyn på lördagen.
Men på söndagen blev Victor Mattsson klar för Brålanda.
– Det har varit mycket tänkande, konstaterar anfallaren.

90 minuter mot Elfsborgs U19-lag, 45 mot Skövde AIK. Victor Mattsson har fått sina chanser i Skoftebyn på sistone, vilket är anmärkningsvärt med tanke på hur överraskad han blev när tränaren Andreas Wingård ringde honom för ett tag sedan.
– Ja, jag fick ju fråga honom om han fått tag i rätt Victor

Det hade han, och efter lördagsmötet på Edsborg satte man sig ner för att prata framtid.
– De sa att jag var jättego och att jag sliter och springer, men det är svår konkurrens på topp och som mittback där jag helst vill spela. Ska man lägga så mycket tid och inte spela… Nä, jag är 26 år och vill ”änna” spela lite fotboll, säger Mattsson.

Istället stod valet mellan att stanna i Frändefors eller ta steget till Brålanda i division 4.
– Jag kände att jag behövde en liten nytändning, det är ett gött gäng i Brålanda och jag känner många där. Jag tänkte att vi chansar på det.

Samtidigt blir det en speciell start i nya klubben, med tanke på att han även är minst sagt involverad i bandylaget Blåsut.
– Eftersom jag är spelande tränare så får jag ju ändå hänga i tills säsongen är slut och köra dubbelt då. Jag ska försöka hinna med så mycket fotboll som möjligt, så att jag kan visa upp mig på träningarna för Ronny (Fredriksson, tränaren), säger Victor Mattsson.

(Bild: Privat)