Intensiv matchstart för backjagande Vänersborgs IF

Ska man börja matcha, då ska man göra det ordentligt.
Fråga bara Vänersborgs IF – som har tre stycken på en vecka.
– Vi kommer definitivt använda hela truppen till de här matcherna, säger tränaren Frank Rosendahl.

Lördag, onsdag, lördag. Det är matchschemat för det VIF som så sent som på torsdagen adderade anfallaren Paul Khajo till trupplistan.

Frank Rosendahl gillade förstås det, men hade inte heller tackat nej till några nya backar.
– Sedan ifjol har vi tappat i princip hela backlinjen plus två till, om man räknar in Filip (Kalmertun) och Tim (Skogsberg). Vi jobbar på att få in fler spelare där, men än har vi inte lyckats. Där är vi ju tunna, men de som ska spela nu får visa vad de kan. Det ska bli intressant, säger han.

Har du tänkt skola om någon spelare?
– Nä, det har jag inte gjort, men vi kanske hamnar där ändå. (Jonathan) Helldén har ju spelat mittback, men varken han eller jag vill att han ska göra det. Så det är väl inget alternativ, men vi jobbar för fullt på massor av spår.

På lördagen ställs VIF mot Trollhättans BoIS och Rosendahl vill se följande:
– Förra året tog vi väldigt stora steg, framförallt rent taktiskt, och nu har vi många mittfältare och forwards som vet hur de ska agera i olika situationer. Det ska vi bygga vidare på.

VIF kommer till spel utan långtidsskadade Nisse Berner, nyförvärvet Hani Shurrab, vars ljumskar krånglar, samt Marcus Bengtsson, som ska operera båtbenet på måndag.

(Bild: Tommi Nyman)