Jansson tillbaka i FCT-tröjan – men debuterar inte mot VFK

Ambitionen ikväll är att slå Vänersborgs FK och gå vidare i DM.
Men FC Trollhättan kommer inte att lufta ”nyförvärvet” Robin Jansson i den matchen.
– Vi vill inte chansa för tidigt, säger tränaren William Lundin.

Intersport cup, som turneringen heter, har nått sin kvartsfinalfas och i potten finns bara inte bara en semifinalmatch mot division 1-laget Skövde AIK, utan också en garanterad plats i nästa års kval till Svenska cupen.

Den vill FCT förstås lägga vantarna på.
– Vi vill studsa tillbaka, liksom komma på spåret igen. Vi vet att vi är bra och vi har haft ett bra försvarsspel förr, så det finns i oss. Det måste vi plocka fram nu, säger William Lundin.

Fram till midnatt igår hade han dubbla fokus: dels att förbereda laget för kommande matcher, dels att försöka hitta nyförvärv som skulle kunna förbättra chanserna till en sportsligt stark höstsäsong.

Det blev också ett nytillskott: Robin Jansson, som tillhörde FCT truppen fram till i höstas och då var i allra högsta grad delaktig när klubben avancerade till ettan via kval.
– Han är en bra försvarsspelare på det centrala mittfältet, vilket är bra och vad vi behöver ha in på match. Sedan är det ju en bra karaktär på och utanför planen som var väldigt nyttig för oss förra året, säger Lundin.

I mötet med VFK konstaterar FCT-tränaren att startelvan ”inte blir samma som senast”. Men däremot kommer Jansson inte att göra sin första match redan då.
– Han har bara gjort två pass och behöver komma in i fotbollsgrejerna först. Hans kondition är okej, men vi vill inte chansa för tidigt.

Robin Jansson har Brålanda IF som moderklubb, men har även representerat klubbar som Oddevold samt IFK Uddevalla.

(Bild: FC Trollhättan)