Jensen tackade nej till anbud för fortsatt satsning med Wargön

Lisa Jensen hade möjligheten att lämna Wargön i vintras för högre divisioner.
Men den tackade hon nej till.
– Jag har svårt att lämna det här laget, säger 22-åringen.

Ifjol var WIK ett av de tippade topplagen i sin trea och hamnade visserligen också på just tredje plats, men utan att kunna hota övriga lag ovanför i tabellen.

Nu befinner man sig i en ny serie – som delas upp i söder och norr, inte väst och öst – och det innebär även att det blir svårt att veta lika mycket om konkurrenternas slagkraftighet.
– Jag har jättedålig koll, men vi har inte direkt satt upp något direkt placeringsmål heller. Självklart vill vi vara med i toppen, men ambitionen är ju att gå in i varje match och försöka spela vårt spel och ha kul tillsammans. Då tror vi att resultaten kommer med det, säger Jensen som satte 14 bollar under förra säsongen.

Det var näst flest i Wargön – Andrea Markusson, som nu gått till Skoftebyn, gjorde 31 mål – och visst fanns det andra klubbar som var intresserade av anfallarens tjänster, däribland Trollhättans FK/Halvorstorp i division 2.
– Det är såklart jättekul att de hör av sig, men jag har svårt att lämna Wargön och det här laget. Jag trivs väldigt bra och det är ett skönt gäng som gör fotbollen väldigt rolig. Det betyder mycket.

En seger på fem matcher i år. Hur har prestationerna varit hittills?
– Vi har mött bra motstånd så det har varit bra träning för oss. Vi har ju ett lite nytt tänk kring hur vi ska spela i år och har försökt få ihop det. Det tar säkert ett tag att få in det nya systemet, men när det väl sitter så tror jag att vi kan vara med i toppen, säger Lisa Jensen, nyss hemkommen från lagets träningsläger i Danmark.

Fakta
Wargöns IK
Placering ifjol
: 3:a i division 3 Västra.
Tränare: Fredrik Andersson & Johan Engström.
Nyförvärv: Hanna Lund Johansson (Vänersborgs IF), Ellinor Johnson (Vänersborgs FK), Sofia Andersson (comeback efter graviditet), Martina Fransson (comeback efter graviditet), Emma Norberg Åkerstedt (comeback), Jannie Weyhing (comeback).
Förluster: Anna Klaesson (slutat), Linnéa Fritzson (studier på annan ort), Andrea Markusson (Skoftebyn).
Seriepremiär: Borta mot Emtunga, på torsdag klockan 18.30.

(Bild: Wargöns IK)