Josef Daoud klar för division 4-klubb: ”Förväntar mig en hel del…”

2010 lämnade han Kamratgården.
Nu är Josef Daoud tillbaka.
– Jag förväntar mig en hel del av mig själv, säger IFK Trollhättans senaste nyförvärv.

Namnet Josef Daoud har blivit tätt förknippat med FC Trollhättan under de senaste åren, med all rätta. Mellan 2011 och 2018 gjorde han 88 tävlingsmål för klubben, och efter återkomsten från Gauthiod i somras var anfallaren med och spelade upp laget i division 1 igen.

Det blev samtidigt det sista Daoud gjorde där. Nu väntar spel med moderklubben IFK Trollhättan i divison 4.
– Jag har fått fundera lite kring vilken nivå jag ska spela på och det har funnits alternativ, men jag kände väl någonstans, när jag pratade med IFK och ”Sevve” (Sevdaim Hajra, tränaren), att det är rätt och kul att komma tillbaka och kunna hjälpa till, säger han.

Josef Daouds senaste säsong i de blåvita färgerna var 2010. Då slutade visserligen laget på nedre halvan i trean, men Daoud blev delad fyra i skytteligan på 14 mål.

Och förväntningarna är relativt höga även den här gången.
– Först och främst vill jag känna att jag kommer igång med fotbollsspelandet ordentligt. Det tar ju ett par veckor innan man är igång igen, så jag hoppas att kroppen är tillräckligt fräsch för att spela fullt. Är den det så förväntar jag mig en hel del av mig själv.

Du har bara gjort ett träningspass med laget, men vad har du fått för intryck hittills?
– Som alltid finns det några intressanta unga spelare och sådär, men jag har bara sett dem en träning. Jag får väl erkänna att jag har väldigt dålig koll på fyran överlag och vilken nivå den håller, men det finns absolut kvalité i laget. Det här ska bli skoj, säger Daoud.

33-åringen ser även ut att få sällskap av brorsan Chady, 37, som hållit upp med fotbollen i ett par säsonger.
– Han kommer att ha mycket att göra med jobbet under sommaren, men han ska köra när han kan, berättar Josef Daoud.

Och debuten? Nej, den kommer inte i träningsmatchen mot Håfreström på lördag. Samtidigt är det bara två veckor kvar till seriepremiären mot Göta.
– Det får bli några pass till, men om två veckor? Det är lagom, säger Daoud och skrattar.

(Bild: Tommi Nyman)