Karlström nobbar två klubbar – blir kvar i Sjuntorp

Trollhättans BoIS ryckte i honom, Trollhättans FK likaså.
Men Alexander Karlström stannar i Sjuntorp.
– Det har varit ett jättesvårt beslut, säger han till TVG-fotboll.

Ni kanske har upplevt en kapprustning mellan BoIS och TFK på senare tid? De båda division 4-klubbarna har presenterat ”klara” spelare för nästa säsong på löpande band – och kommit ungefär lika långt på den fronten.

Det är möjligt att det var ett sätt att övertyga Alexander Karlström, som båda lagen förhandlat med på senare tid.
– Det är ju jättesmickrande såklart. Alla tre föreningar lade upp något bra och det fanns fördelar på alla ställen. Det är kul såklart, men det blev också väldigt jobbigt att ta ett beslut, speciellt när alla ville göra klart med en tränare så fort som möjligt, säger 32-åringen, i år även skyttekung (25 mål) i den västra femman.

På torsdagskvällen meddelade han dock BoIS och TFK om att det blir en femte säsong på Sjuntorpsvallen, där man också gör sig redo för division 4-fotboll under 2020.
– Till slut fick magkänslan avgöra. Det finns lite arbete kvar att göra, både på och runt planen: vi kan lyfta det mesta, samtidigt som vi har en bra grund att stå på.

Mest nöjda av alla är dock kanske sambon Emma.
– Det har blivit många telefonsamtal hemma, och hon har väl sagt att det kanske inte behöver bli lika mycket av det nu, haha. Men det är ju bara för att jag velat göra ett grundligt val och inte gå på slentrian. Jag valde inte Sjuntorp bara för tryggheten, utan jag har ringt tränare som varit i föreningarna och gått igenom allt, för att till slut landa i det här, säger Karlström.

Thomas ”Tjomping” Johansson har, som bekant, nyligen lämnat sitt delade huvudtränaruppdrag i Sjuntorp, vilket innebär att Alexander Karlström kommer att bära det på ansvaret egen hand. Däremot söker man efter en ny assisterande.
– Ja, det blir inget delat ledarskap, utan vi kommer bara ha en huvudtränare, bekräftar anfallaren.

(Bild: Bloggaren.se)