Karnevi tar över som ny tränare i Edet: ”Varit vårt förstaval”

Den 10 oktober kopplades Tobias Karnevis namn ihop med Edet FK för första gången.
Nu – nästan två månader senare – är han klar som lagets nye tränare.
– Han har varit vårt förstaval hela tiden, säger Klas Arvidsson i föreningens herrkommitté.

Karnevi har en lång och bitvis väldigt framgångsrik tränarkarriär bakom sig, men man får backa bandet till maj 2018 för att hitta hans senaste uppdrag, då i dåvarande division 2-laget Skoftebyn.

Att det dröjt för Edet att få en signatur i hamn beror enligt Klas Arvidsson främst på det diskbråck som Tobias Karnevi dragits med på sistone.
– Det har inte varit några funderingar från vår sida, han har varit vårt förstaval hela tiden. Jag har haft bra diskussioner med Tobias och det har även vår ordförande (Lena Hellersjö) haft. Det har bara hängt på Tobias och hans sjukdomsbild, men nu är han på bättringsvägen, säger Arvidsson och konstaterar att man tidigt skapade en kravprofil som 53-åringen ”passar bra in på”.

Vad har Tobias Karnevi för egenskaper som gjort att ni velat rekrytera honom?
– Jag har följt honom i Trollhättan när han har varit där, och han har ju åsikter som han står för. Det är nog bra. Jag har också fått till mig att han är en ganska tuff tränare, och det är väl det som har efterfrågats litegrann av spelarna. Oavsett om du 16 år och talang eller 29 så gäller det att få in en tuffhet, en tävlingsmentalitet. Det känner jag väl, av det lilla jag pratat med Tobias, att det finns där.

Har ni fastställt ledarstaben runt honom än?
– Nej, inte riktigt. Jag behöver nog en vecka till på mig. Det är i stort sett klart, men jag har inte fått ”hundra” än från alla runtomkring. Grundstommen består i alla fall av Edetkillar, säger Klas Arvidsson.

När det gäller spelartruppen har man hittills tappat mittfältaren Felix Johansson till Lödöse Nygård.
– Det är väl några frågetecken på de som är äldre, men det är absolut ingen som sagt att de kommer spela någon annanstans nästa år. Det ser bra ut.

(Bild: Tommi Nyman)