Klart med ny tränare i Åsebro Brålanda: ”Ska få fart på tjejerna”

Andra gången gillt för Åsebro Brålanda?
Nu är i alla fall ny en tränare på plats.
– Hade jag inte trott på den trupp jag har så hade jag aldrig tagit det här beslutet, säger Claes-Håkan Jonsson, som tar över ansvaret i division 3-laget.

Sedan säsongen tog slut har mycket hänt i Åsebro Brålanda: man tog frivilligt beslutet att lämna tvåan, tappade flera tongivande spelare till andra klubbar och fick dessutom se den nye coachen Hama Salehi bli kvar i tre veckor på sin post innan han bröt kontraktet.

Men nu är allt negativt lagt åt sidan, och istället blickar man framåt med 56-årige Claes-Håkan Jonsson vid rodret. Han är bosatt i Mellerud och har varit tränare i såväl fotboll som innebandy och badminton.
– Jag har fått en förfrågan om att vara med i organisationen tidigare, men då har jag varit engagerad i badmintonföreningen och inte haft tid till det. Nu har det dock löst sig, och när Jörgen (Nordquist) kom med det här så ville jag gärna hjälpa till, säger ”Closse”, som han kallas.

Jag antar att du följt från sidan hur det varit lite småkaotiskt i Åsebro Brålanda på sistone…
– Det vill jag inte påstå att det varit. Jag kan säga så här: hade jag inte trott på den trupp jag har idag så hade jag aldrig tagit det här beslutet. Jag ansar att de här 03-04-tjejerna och vissa 06:or är så duktiga att vi nog ska få fart på tjejerna igen.

Jonsson konstaterar samtidigt att det ”kommer bli tufft” för det unga laget, men att man ska klara av de ambitioner som finns.
– Målet är naturligtvis att komma i mitten eller klara oss kvar i trean, det ska vi inte sticka under stol med. Men får de här spelarna bara ett år till på sig så tror jag att det kommer bli jättebra.

Claes-Håkan Jonsson tränade själv flera av dessa i Melleruds IF för några år sedan, och han kommer att inleda sitt nya uppdrag i slutet av januari, efter att den pågående futsalsäsongen tagit slut.

Vad kommer att vara det viktigaste i din ledargärning under det kommande året?
– Att bygga ett lag av de här tjejerna. Vår styrka ska vara att vi kämpar tillsammans, att vi får en trygghet i spelet och möjligheter att utvecklas. Jag är nästan övertygad om att det finns flera spelare i truppen som kommer att blomma ut och ta ansvar.

(Bild: Åsebro Brålanda IF)