Klart: Talang från Vänersborgs IF går till IFK Göteborg

Hugo Engström har gjort sitt val.
Han flyttar till IFK Göteborg.
– Den här chansen vill jag ta, säger 18-åringen.

Engström (till vänster på bilden) kom fram i Vänersborgs IF:s A-lag redan inför säsongen 2017, och har därmed hunnit med tre års spel i division 2. Ifjol blev det totalt 22 matcher, samtliga från start, och tre mål i den röda dressen.

TVG-fotboll kunde nyligen berätta att både han och lagkamraten Fabian Falkstrand Ransjö (till höger) tränat med IFK Göteborg på sistone, och nu har åtminstone Hugo Engström tagit ett beslut.

Det handlar om en utlåning till ”Blåvitts” U19-lag under första hälften av 2020.
– Jag bestämde mig nästan direkt när de erbjöd mig att komma. Det var inte mycket att tänka på, den här chansen vill jag ta, säger Engström.

Han bor växelvis i Vänersborg och Trollhättan, och kommer under sina sista gymnasiemånader alltså att pendla till Göteborg.
– Jag ska vara där fram till sommaren och utgå från U19, sedan får vi se vad som händer, säger Hugo Engström och fortsätter:
– Mitt långsiktiga mål är ju att spela i allsvenskan, alltså någon gång under hela min karriär. Just nu känner jag att jag vill utvecklas så mycket möjligt, och det är främst det som lockat mig att komma till dem. Det är en proffsig miljö och rätt steg att ta.

IFK Göteborgs juniorlag tränar i nuläget varje vardag i veckan, och Hugo Engström kommer att missa de morgonpass som hålls men räknar annars med att köra för fullt.

Vad är det du vill utveckla rent konkret i din nya klubb?
– Det är ju främst att, ja… få en bättre förstatouch. De spelar mycket smått på en touch för att det ska gå så snabbt som möjligt. Sedan jobbar de ju för att skola allsvenska fotbollsspelare, det är syftet med akademin, och sedan får vi se om det räcker dit för min del.

Hur Fabian Falkstrand Ransjö däremot väljer att göra – även det återstår helt enkelt att se.

(Bilder: Martin Ahlin & Vänersborgs IF)