Knutsen: ”Jag blev lovad saker som inte har uppfyllts”

Marcus Knutsen har gjort sitt i FC Trollhättan.
Och enligt honom beror det bland annat på ett brutet löfte.
– Det är klart att motivationen tryter då, säger han till TVG-fotboll.

TTELA var, på söndagskvällen, först med uppgifterna om Knutsens beslut att lämna FCT-truppen, vilket hade meddelats via sms till tränaren William Lundin.

Så här beskriver Marcus Knutsen situationen:
– Just den dagen kunde jag inte komma, och efter det har jag inte hört något mer. Det är ingen som har hört av sig. Jag har hört på omvägar att de försökt nå mig, men jag vet inte… Då har de fel nummer i så fall.

Den 30-årige anfallaren hävdar att det finns flera faktorer som ligger bakom uppbrottet. En är familjesituationen i Uddevalla, där han bor. En annan är den muntliga dialog som tidigare förts med FCT och förre sportchefen Daniel Lennartsson, som idag sitter i fotbollskommittén.
– Det är klart att man vill spela, men det är jävligt svårt att ifrågasätta att man inte får det när de andra två anfallarna presterar som de gör och jag inte har fulla träningsveckor. Men det finns också en anledning till att de inte varit fulla: när jag sajnade blev jag lovad saker och ting som inte uppfyllts, säger Knutsen.

Det handlar, i klarspråk, om ett dagtidsjobb till hans fru.
– Det har de dementerat i efterhand, och då blir det så här. Funkar det inte så sa jag att jag kommer bryta kontraktet, det var båda parterna överens om.

Enligt Lennartsson handlade det hela dock om ett försök att hjälpa, snarare än ett bokstavligt löfte.
– Det fanns ju saker som skulle försöka uppfyllas, men det fanns väldigt många osäkerhetsfaktorer runt det här ”projektet” innan kontraktet ens skrevs. Det var givetvis en chansning. Vissa saker är inte helt enkla att lösa, och just det här trodde jag kanske redan var ute ur världen, säger han.

Knutsen, som inte medverkade i FCT:s 2-0-seger mot Oddevold, sörjer samtidigt att sejouren på Edsborg avslutas i förtid.
– Det är jättetråkigt, just med tanke på att det går så bra och att jag hade velat vara med och stötta. Men det är inga ”hard feelings” och jag hoppas att de förstår mitt beslut också, konstaterar han.

(Bild: Tommi Nyman)