Kompistrio från IFK Trollhättan går till ”Finska”

Med bara dagar kvar till seriepremiären knyter Trollhättans FF till sig tre spelare.
– De känner varandra bra både på och utanför planen så det är ganska naturligt att de kommer tillsammans, säger tränaren Gabriel Andersson.

TFF öppnar säsongen på lördag om en vecka, hemma mot Sollebrunn. Och ambitionen är naturligtvis att göra det bättre än ifjol, när man slutade som nästjumbo i Trollhättesexan.

Till sin hjälp får man nu också tre nyförvärv. I tur och ordning…

… mittbacken Mahad Ade (längst fram på bilden), 25, från IFK Trollhättans C-lag.
– Han har en fin meritlista, är väldigt rutinerad i sitt spel och ger ett lugn till hela backlinjen. Mahad är bra på att spela sig ur press och har på det riktigt fina fötter. Han går dessutom att använda lite högre upp i banan om det behövs, säger Gabriel Andersson.

… mittfältaren Moe Zainal, 30, IFK Trollhättan C.
– Han har varit hos oss tidigare, men väljer att komma tillbaka efter några år i IFK. Det är en slitstark central mittfältare som kommer att fungera bra strax över backlinjen.

… allroundkunnige Simon Bogren (längst bak på bilden), 29, IFK Trollhättan C.
– Honom har vi mest testat som mittback på träningarna, men han har en önskan om att spela lite högre upp i planen, som defensiv mittfältare. Det är definitivt något som tål att testas. Simon har samma lugn som Mahad men även ledaregenskaper. Dessutom är han lång och stark, vilket behövs till vår annars ganska kortväxta trupp, konstaterar Andersson, som dock inte själv legat bakom nytillskotten:
– Vår lagkapten George Manazer ska ha cred då han agerat sportchef och kanske varit den avgörande faktorn till att de valde oss.

(Bild: IFK Trollhättan)