Krönika: Är fotbollen ett tidsfördriv eller världens viktigaste grej?

Att både spela fotboll och skriva om den är en speciell kombination.
Tyvärr innebär den också att jag aldrig är en så dålig skribent som i tider som dessa.

Det händer väl ett par gånger per år – ibland oftare än så – att jag överväger om jag borde sluta med det här. I grunden handlar det nog om en konflikt som existerar i mitt eget huvud, men också i många andras: är fotboll bara ett tidsfördriv, eller världens viktigaste grej?

Som skribent anser jag det första, som spelare det sista.

Krocken blir extra tydlig när man får kritik för något som är relaterat till den här sajten, vilket såklart händer titt som tätt, och inte alltid obefogad sådan. Eller så inser man det i andra sammanhang, som när en kompis sa så här häromåret:

– Det är starkt att du fortsätter hålla på som du gör, trots att alla i (insert lokal klubb) hatar dig.

Vad svarar man på det? Fotboll är uppenbarligen kontroversiellt och det är naturligtvis svårt att vara älskad av alla, även om det såklart vore allra bäst.

Men tillbaka till det här med hur min egen fotboll påverkar skrivandet. Under vintern är den definitivt en tillgång – tänk exempelvis hur många silly season-rykten som florerar i ett omklädningsrum under träningar? Det är förstås en guldgruva att röra sig i de kretsarna på nästan daglig basis.

Men som nu, när man ligger näst sist i en serie, och undrar om det inte vore bättre att byta ut fotbollen mot knypplande eller möjligtvis en tantrakurs? Nä, det är inte optimalt.

Framförallt utvecklar jag en allvarlig tabellskräck. Känner ni igen er?

När det går skit i ens egen serie vill man helt enkelt inte titta närmare på några andra heller. Det innebär per automatik sämre koll, vilket också ger sämre artiklar och ett minskat sug till att skriva om fotboll överhuvudtaget.

Som sagt: ha inga stora förväntningar den närmaste tiden, och för bästa möjliga läsning på TVG-fotboll så tycker jag alla att ni borde hålla tummarna för Trollhättans FK framgent.

Ta en för laget, helt enkelt.