Lagkaptenen lämnar – klar för övergång till Edet

Åsaka tappar lagkaptenen Harvey Ames.
Ny klubbadress för honom är istället Edet FK.
– Han ger oss ännu mer bredd på mittbackspositionen, säger tränaren Stefan Carter till lagets webbplats.

Ames gjorde ifjol 14 matcher och ett mål för Trollhättesexans tabellnia, men tar nu ett steg uppåt i seriesystemet för att spela med Edet.

Han var också med i den matchtrupp som mötte Borås AIK (seger med 3-0) på lördagen.
– Harvey är en kille jag känner sedan tidigare och är enormt glad över att ha i laget. Han är en riktig glädjespridare som nu vill testa att ta klivet upp en division och ge oss ännu mer bredd på mittbackspositionen, säger Stefan Carter, och tillägger:
– Harvey är en lång, stark och lugn spelare som jag tror med rätt träning kan ta ett stort steg i sin utveckling.

Själv säger 22-årige Ames så här om sitt beslut, till samma webbplats:
– Jag kände att jag ville ta ett kliv uppåt för att kunna satsa mer på min fotboll och utvecklas som spelare. Jag känner Carter sedan tidigare och vet att han är en bra tränare, och det lockar också givetvis.

(Bild: Edet FK)