Lagkaptenen lämnar VIF – för VFK: ”Kan ses som konstigt…”

Det är vinterns största övergångsbomb hittills i området:
Vänersborgs IF:s lagkapten Jonathan Helldén lämnar för serierivalen Vänersborgs FK.
– Det kan säkert ses som konstigt, men jag hade en väldigt fin tid i VFK också, säger han till TVG-fotboll.

Helldén kom till VIF sommaren 2016 – från VFK – efter att ha varit med om att ta klubben från division 4 till 2, där man dessutom hann etablera sig.

Därefter har han blivit en tongivande gestalt för de rödvita, såväl på som utanför planen. Jonathan Helldén har inte bara varit lagkapten i Vänersborgs IF, utan även anställd som marknads- och evenemangskoordinator.

Den anställningen tvingas han dock lämna nu i samband med att han skrivit på för VFK.
– Det har varit ett väldigt roligt uppdrag och ett förtroende, så det är klart att det är tråkigt att det blir så. Men jag var redan från början medveten om att båda rollerna hängde ihop, säger dalslänningen.

Förklaringarna till att han lämnar VIF är flera – och hänger förstås delvis ihop med VFK:s attraktionskraft – men kan också kokas ner till följande mening:
– Vi kom inte riktigt överens i slutändan.

Hur känns det, med tanke på att du varit lagkapten och jobbat i föreningen?
– Det är ju det man känner är tråkigt: att man har ett stort förtroende och ansvar och har gett allt för föreningen och lite till.
– Det här klubbytet kan säkert ses som konstigt, eller vad man nu tycker och tänker, man jag hade en fin tid i VFK också och var med om en otrolig resa där.

Är du besviken på hur det har blivit i fallet med VIF?
– Nej, det är jag väl inte. Jag är inte besviken på någon eller något, svarar Helldén.

För Brålandasonen väntar nu alltså ett nygammalt äventyr, där han kommer att försöka ta en plats på det centrala mittfält som redan innehåller nytillskott som Alexander Karlsson (FC Trollhättan) och Miljan Nacic (Skoftebyns IF).
– Mitt mål är alltid att göra allt så bra som möjligt. Jag är ju en lagspelare och vill att laget hela tiden ska gå bra, samtidigt som jag själv utvecklas och blir bättre, vilket jag tror att jag kommer bli med ett spel som passar mig och en tränare (Gzim Sylaj) som har samma syn på fotboll som en annan. Alla i laget verkar dra åt samma håll och siktar uppåt.

Till Vänersborgs IF:s Instagramkonto säger Erik Alvin, i föreningens herrsektion, så här:
– Vi har erbjudit Jonathan en fortsättning, men han har valt att gå vidare.

(Bild: Vänersborgs IF)