Långtidsskadad trio på väg tillbaka för Vänersborgs FK

Efter en tids fokus på försvarsspelet ska Vänersborgs FK nu börja slipa på offensiven.
Men:
– Jag hade önskat en annan match än Mariestad på söndag, säger tränaren Kajsa Mazola.

När DM-gruppspelet inleddes förra helgen åkte VFK på en 1-2-förlust borta mot Arentorp Helås, som ifjol åkte ur division 2.

Och det lär inte bli lättare härnäst mot Mariestad BoIS.
– En match med lite mer anfallsspel för vår del hade varit perfekt. Det här är ju ett lag som ramlat ur division 1 men fortfarande har många duktiga spelare, konstaterar Mazola.

Å andra sidan tar VFK hela tiden steg åt rätt håll.
– Vi har fått ett kvitto på att vi är bra tränade. Sedan har ju spelarna spelat i vårt spelsystem förut, uppställningen är samma som förra säsongen, men vi har lite andra infallsvinklar i år. Eftersom många är unga och inte har så mycket rutin så får man ha en del tålamod – det tar lite extra tid att pränta in saker.

Positivt är också att skadeläget ljusnat på Vänersvallen. Anfallaren Sajra Fejzic (bilden), med meriter från Bosnien Hercegovinas ungdomslandslag, är tillbaka i full träning efter sin otäcka skada i april ifjol, när vadbenet bröts och foten gick ur led. Hon ser ut att få sina första minuter på länge mot just Mariestad.

Dessutom är systrarna Lisen och Tilde Lund tillbaka efter sina korsbandsskador, som tagit över ett år vardera att kurera.
– Det är ju tre helt nya spelare för oss egentligen, med tanke på hur länge de varit borta, säger Mazola som i övrigt kan konstatera att skadeläget ser bra ut.

(Bild: Vänersborgs FK)