Larsson borta länge – men det finns sparkapital i MIF

Det blir inget spel mer för Fredrik Larsson i år – och kanske inte heller under nästa säsong.
Melleruds anfallare har troligtvis drabbats av en korsbandsskada.
– Det är mycket tråkigt, framförallt för Fredrik som vill så mycket med sin fotboll, säger tränaren Henrik Olsson.

TTELA-sporten var på tisdagen först med att berätta om Larssons skada, som uppkom i mötet med Skoftebyn (1-1) häromveckan.

Den 24-årige anfallaren väntar förvisso på svaret från den magnetröntgen som genomfördes under tisdagen, men prognosen är dyster.
– Läkarna brukar ju inte ha fel, det var dessutom två som tittade på honom och båda sa samma sak. Det är inte mycket annat än att lita på att det stämmer, säger Henrik Olsson till TVG-fotboll.

Vad betyder det för MIF som lag?
– Redan när Fredrik klev av mot Skoftebyn så var både min och övriga ledares känsla att det nog var färdigspelat, så vi har haft en dryg vecka på oss… Ja, vi var ganska förberedda på beskedet.
– För oss påverkar det att vi får en spelare mindre att ha med när vi ska ta ut laget till våra matcher. Vi kan inte lägga så jättemycket energi på det, utan det är tråkigt för Fredrik samtidigt som jag tror att vi har många spelare som kan ersätta honom.

Dessutom har man sparkapital i form av Sebastian Hedlund, som bara gjort sex matcher i år på grund av problem med ett knä och en baksida.
– Det här är hans andra eller tredje träningsvecka och vi pratade faktiskt precis i telefon. Sebastian ska träna ikväll och tycker själv att han ska kunna vara tillgänglig under åtminstone en del av matchen (mot Ahlafors) imorgon, säger Henrik Olsson.

Ja, serieledaren väntar på torsdagen, vilket förstås blir en intressant utmaning för ett formstarkt MIF.
– Det känns som att vi har en mental hälsa i truppen som är fantastisk, och vi växer och tar kliv åt rätt håll varje gång vi går ut på planen, oavsett om det är träning eller A- eller U-lagsmatch. Jag har en jäkla go känsla inför imorgon, vi har ingen press på oss, konstaterar Melleruds tränare.

(Bild: Marcus Ek)